PVC Ramen En Deuren Met HR-glas

Dubbele Schuifpui

Een dubbele schuifpui wordt ook wel een 4-delige schuifpui genoemd. Het is een schuifpui die zoals de naam al aangeeft, dubbel is, dus uit vier delen bestaat in plaats van twee.

Een dubbele schuifpui leent zich uitstekend voor de wat bredere doorgangen. Bovendien zorgt een dubbele schuifpui ook nog eens voor flink wat lichtinval.

In dit artikel lees je meer over wat een dubbele schuifpui precies is, wat de voordelen ervan zijn en welke keuzemogelijkheden je hierin hebt.

Wat is een dubbele schuifpui?

Een schuifpui bestaat altijd uit een vast gedeelte en een schuif gedeelte. Bij een dubbele schuifpui bestaat deze uit twee vaste gedeelten en twee schuifdeuren.

Hierbij zitten de twee schuifdeuren in het midden.

De twee middelste schuifdeuren van een dubbele schuifpui schuiven naar links en naar rechts. Deze beide middelste deuren kunnen dus open.

Bij een dubbele schuifpui kun je een deur bedienen met een klink. Als deze geopend is, kan ook de andere deur geopend worden.

In welke materialen zijn dubbele schuifpuien verkrijgbaar?

Een schuifpui kan uit verschillende materialen vervaardigd worden. Zo heb je de keuze uit:

Kunststof schuifpui: Kunststof is een materiaal waar veel voor wordt gekozen. En dat is ook niet zo vreemd. Met kunststof kies je voor een onderhoudsarm materiaal.

Ook is een schuifpui van kunststof goed isolerend, hierbij is het wel van belang dat je ook kiest voor goed isolerende beglazing.

Aluminium schuifpui: Aluminium schuifpuien zijn ook onderhoudsvrij. Ze komen goed tot hun recht bij een moderne en industriële uitstraling. Wil je graag een aluminium schuifpui dan betaal je hier wel meer voor dan voor een kunststof of houten schuifpui.

Houten schuifpui: Een houten schuifpui is eigenlijk geschikt voor elk type woning en past nagenoeg bij elke woonstijl. In vergelijking met de andere materialen heeft hout wel wat meer een authentieke, klassieke uitstraling.

Isolerend glas

Natuurlijk wil je dat een schuifpui ook goed isolerend is. Hiervoor is het belangrijk om te kijken naar het glas dat er in de schuifpui komt. De standaard is tegenwoordig hoogrendementsglas.

Een veel gekozen optie is HR++ glas. Dit is dubbel glas dat voorzien is van gas en folie wat het glas extra isolerend maakt. Dit type glas is betaalbaar en isoleert goed.

Verder is HR+++ (drie glasplaten) glas steeds meer in opkomst. Dit type HR-glas is wel duurder in aanschaf, maar heeft als voordeel dat het nog minder warmteverlies geeft dan de HR++ glas.

Wat zijn de voordelen van een dubbele schuifpui?

Zowel enkele als dubbele schuifpuien hebben de volgende voordelen…

Tuin en terras worden optimaal met binnen verbonden: Je stapt gemakkelijk via de schuifpui van buiten naar binnen wat het wooncomfort verbetert.

Veel lichtinval: Een schuifpui zorgt voor extra lichtinval in je woning.

Neemt geen extra plaats in: Doordat de deuren via rails geopend worden, neemt dit geen extra ruimte in beslag.

Ventilatiemogelijkheden: Door de schuifpui te openen haal je ook meteen frisse lucht in je huis.

In vele uitvoeringen verkrijgbaar: Je kunt de schuifpui op verschillende manieren indelen. Ook heb je de keuze uit verschillende materialen, kleuren en formaten.

En wat zijn de voordelen van een dubbele schuifpui dan?

Specifiek voor de dubbele schuifpui gelden nog de volgende voordelen…

Grotere doorgang: Een dubbele schuifpui is geschikt voor grotere doorgangen.

Twee deuren: Doordat een dubbele schuifpui beschikt over twee deuren, kun je kiezen welke van de twee je openzet.

Enkele of dubbele schuifpui?

Het is afhankelijk van de grootte van de doorgang en je overige wensen voor welk soort schuifpui je kiest, een enkele of een dubbele schuifpui.

Een enkele schuifpui is een schuifpui met één schuifdeur. Dit betekent dat de schuifpui slechts naar één kant open kan gaan.

Dit betekent dat als de schuifpui de andere kant op gaat, deze dicht wordt gedaan. Kies je voor een enkele schuifpui dan kun je kiezen of deze naar links of naar rechts open moet gaan.

Enkele schuifpuien zijn geschikt voor de wat kleinere doorgangen.

Bij een dubbele schuifpui is het kozijn afgehangen met twee deuren. Hierbij zitten er dus twee deuren in het midden.

Bij een dubbele schuifpui beschik je dus over twee deuren, die beide een kant op kunnen worden geschoven.

Soorten dubbele schuifpuien

Heb je de keuze gemaakt voor een dubbele schuifpui dan zijn er net als bij een enkele schuifpui meerdere varianten waar je uit kunt kiezen:

Kiepschuifpui: De kiepschuifpui heeft als bijzonder kenmerk dat deze zoals de naam al aangeeft in de kiepstand kan worden gezet. Dit is erg handig wanneer je wel graag wilt ventileren, maar liever de schuifpui niet openschuift.

Hefschuifpui: De hefschuifpui zie je vaak bij de wat grotere doorgangen. Kenmerkend voor de hefschuifpui is dat de rails in de kozijnen verwerkt zitten. Verder heb je bij een hefschuifpui geen hoge drempel en is deze gemakkelijk te schuiven door de lichte bediening.

Offertes aanvragen bij schuifpui specialisten

Wil je ook graag je huis van een schuifpui voorzien? Vraag dan zeker bij meerdere schuifpui specialisten een offerte op.

Dit is gratis en geheel vrijblijvend en bied je de mogelijkheid om meerdere offertes met elkaar te vergelijken.