Tweedehands PVC Ramen

In plaats van het aanschaffen van nieuwe PVC ramen is het ook mogelijk om te kiezen voor tweedehands PVC ramen.

Wat zijn nou eigenlijk de voor- en nadelen van het kopen van tweedehands PVC ramen? En is het überhaupt mogelijk?

Deze en andere vragen komen in deze gids uitgebreid aan bod.

Vraag gratis offertes aan voor PVC ramen
Ontvang gratis offertes van erkende vakmensen, binnen 2 minuten aangevraagd.
Gratis en vrijblijvend

Waarom kiezen voor tweedehands ramen?

Er bestaan meerdere goede redenen om te kiezen voor gebruikte PVC ramen:

Beter voor de portemonnee: Tweedehands PVC ramen zijn financieel aantrekkelijker. Je bent een goedkoper uit dan wanneer je nieuwe PVC ramen aanschaft.

Zo betaal je vaak minder dan een kwart ten opzichte van het bedrag dat je voor nieuwe ramen kwijt bent.

Duurzamer: Kies je voor tweedehands PVC ramen dan is dit een meer milieubewuste keuze dan wanneer je deze nieuw aanschaft. Door gebruikte ramen opnieuw te gebruiken voorkom je dat ze vroegtijdig worden weggegooid.

Bovendien wordt het milieu minder belast doordat er geen grondstoffen en energie nodig zijn voor de productie van nieuwe ramen voor jou.

Hoe vind je tweedehands PVC ramen (aanbieders)?

Wanneer je graag tweedehands PVC ramen (met dubbel glas) wilt aanschaffen dan kun je op meerdere manieren zoeken naar aanbieders.

Aanbieders van tweedehands ramen kun je op de volgende manieren vinden:

Advertenties in de krant: Je kunt kijken in je (regionale) krant of hier tweedehands bouwmaterialen worden aangeboden. Met een beetje geluk worden er bij jou in de buurt tweedehands ramen aangeboden.

Websites van tweedehands bouwmaterialen: Er zijn ook websites waar je aanbieders kunt vinden van tweedehands bouwmaterialen.

Zo heb je Opalis, een online gids waar je professionele handelaren kunt vinden door heel Nederland (en België). Ook is er de website van Bouwkringloop, een initiatief om te voorkomen dat her te gebruiken materialen bij het afval terecht komen.

2dehands: 2dehands is natuurlijk het meest bekende platform om op zoek te gaan naar tweedehands spullen en dus ook tweedehands PVC ramen. Je kunt je zoekterm invullen en hierbij zoeken op regio, zodat je kunt kijken wat het aanbod bij jou in de buurt is.

Zoeken via Google: Uiteraard kun je ook via Google zoeken op ‘tweedehands PVC ramen + [gewenste regio]’.

Tweedehands PVC ramen vinden

Wat zijn de nadelen van tweedehands ramen?

In sommige gevallen wegen de voordelen van tweedehands ramen (goedkoper en beter voor het milieu) niet op tegen de nadelen. In de volgende gevallen is de keuze voor tweedehands ramen af te raden:

De goede maat is niet te vinden: Het belangrijkste punt zijn de afmetingen. In veel gevallen zijn de maten die jij nodig hebt, simpelweg tweedehands niet te vinden. In dat geval vervalt de mogelijkheid om te kiezen voor tweedehands PVC ramen.

Toch op zoek naar nieuwe ramen? Vraag hier gratis PVC ramen offertes aan.

Isolatiewaarde is niet goed: Een ander belangrijk punt is het warmteverlies bij oude ramen.

In dit geval gaat de milieuwinst van het hergebruik verloren doordat je meer moet stoken om de warmte binnen te houden.

Je energieverbruik gaat omhoog dus ook uit kostenoverwegingen is dit geen verstandige keuze. Is het glas in de ramen niet goed isolerend dan is het wel mogelijk om dit te vervangen door isolatieglas. Dit drijft echter de prijs weer omhoog.

De kwaliteit is niet zo goed meer: Gaat het om PVC ramen die niet meer in een hele goede staat zijn, dan is het beter om deze niet her te gebruiken. Er valt dan weinig tot geen winst te behalen zowel financieel gezien als voor het milieu.

Doordat de kwaliteit niet goed meer is belast je het milieu door extra reparatie en onderhoud. Je moet de ramen waarschijnlijk over niet al te lange tijd weer vervangen en daar schiet je niets mee op.

Type raam is niet verkrijgbaar: Wellicht wil je graag een PVC draai/kiepraam ramen, valraam, PVC openslaande deuren of zelfs een PVC schuifpui. Dat kan lastig zijn om tweedehands te vinden dat bij je huis past.

Waarom kiezen voor nieuwe PVC ramen?

Lukt het niet om in het tweedehands aanbod geschikte PVC ramen te vinden, dan kun je ook kiezen voor de aanschaf van nieuwe PVC ramen.

1. Lange levensduur: Je kunt er voor zeer lange tijd mee vooruit. Nieuwe PVC ramen gaan zo’n 25 tot 30 jaar mee. Bij goed onderhoud nog langer.

2. Onderhoudsarm: Je hoeft weinig te doen aan het onderhoud. Af en toe een schoonmaakbeurt is in de meeste gevallen voldoende.

3. Optimaal isolerend: PVC ramen isoleren steeds beter. Kies je voor nieuw dan profiteer je dus van een zeer goede isolatie. Zeker als je hierbij kiest voor goed isolerend HR glas.

4. Groot aanbod om uit te kiezen: Koop je de PVC ramen nieuw dan ben je helemaal vrij in het bepalen van zaken als kleur en afwerking zoals een houteffect. Kies je uit tweedehands, dan ben je gebonden aan wat er op dat moment voorhanden is.

Isolatiewaarde van nieuwe ramen

Om te weten wat de isolatiewaarde is van PVC ramen moet je kijken wat de bijbehorende U-waarde is.

Deze is bij tweedehands ramen vaak minder dan bij nieuwe…

De U-waarde geeft aan in welke mate een materiaal (in dit geval kunststof) de warmte doorlaat. En daarmee dus hoeveel warmte er naar buiten verdwijnt.

Hoe lager deze U-waarde, hoe hoger de isolatiewaarde is. Kunststof heeft een heel lage U-waarde wat dus wil zeggen dat het een heel goed isolerend materiaal is.

Deze U-waarde varieert wel per PVC raam, dus houdt hier rekening mee bij de aanschaf.

Hier lees je uitgebreide info over de U-waarde.

Isolatiekamers

PVC ramen bevatten een aantal isolerende kamers, met of zonder extra isolatieschuim. Hoe meer isolatiekamers, hoe hoger de isolatiewaarde van het PVC raam.

Kwam eerder het 3-kamersysteem heel vaak voor, tegenwoordig zie je dat een 5- of 7-kamersysteem steeds meer wordt aangeboden bij nieuwe PVC ramen.

Isolatiewaarde van nieuw isolerend glas

Niet alleen het PVC raam moet goed isolerend zijn, ook het hierin geplaatste glas moet uiteraard zorgen voor een goede isolatie.

In nieuwe PVC ramen wordt meestal gekozen voor Hoogrendementsglas (HR glas).

Dit HR glas is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen:

HR++ glas: Dit dubbel glas is doordat het voorzien is van edelgas en folie extra isolerend gemaakt.

HR+++ glas: Dit glas wordt ook wel aangeduid als triple glas of driedubbel glas. Het bestaat uit drie glasplaten en dus twee spouwen. HR+++ glas is duurder, maar zorgt voor nog minder warmteverlies.

Laat je adviseren over de beste PVC ramen met HR-glas. Vraag hier gratis + vrijblijvend offertes aan bij PVC raamspecialisten.

Offertes aanvragen bij PVC raamspecialisten

Om te voorkomen dat je meer betaalt dan nodig is voor je PVC ramen, is het verstandig om hieronder bij meerdere PVC raamspecialisten offertes aan te vragen.

Vraag nú direct offertes aan om te vergelijken. Gratis en geheel vrijblijvend.

Vergelijkbare berichten