PVC Voordeur (Variaties + Prijs)

Een PVC voordeur isoleert goed, is betaalbaar en is ook nog eens onderhoudsarm.

In dit artikel lees je alles wat je wilt weten over de isolatie en veiligheid van PVC voordeuren, de voor- en nadelen en de verschillende opties die je hebt.

Vraag gratis offertes aan voor PVC ramen
Ontvang gratis offertes van erkende vakmensen, binnen 2 minuten aangevraagd.
Gratis en vrijblijvend

Wat zijn PVC voordeuren?

Vroeger waren voordeuren vrijwel altijd van hout. Dat is echter verleden tijd: PVC voordeuren worden steeds meer gebruikt.

Dat is natuurlijk niet voor niets. Ze zijn veel makkelijker in onderhoud, zijn betaalbaar en isoleren ook nog eens goed.

Isolerende PVC voordeur

PVC deuren isoleren beter dan deuren van aluminium of hout. Dat ligt niet zo zeer aan het materiaal PVC, maar aan de manier waarop de deuren gemaakt zijn.

De binnenkant van een PVC voordeur is namelijk niet massief, maar bestaat uit aparte luchtkamers. De stilstaande lucht in deze kamers werkt isolerend.

Hoe meer aparte luchtkamers er in een deur zitten, hoe beter de isolatie.

Naast een goede thermische isolatie, zorgt dit ook voor een goede akoestische isolatie. Met andere woorden: je hebt minder last van omgevingslawaai.

PVC voordeur met isolerend glas

Als je voor een optimale isolatie gaat, kan je het beste voor een PVC voordeur met isolatieglas kiezen. Dit wordt HR-glas genoemd.

Je hebt de keuze uit verschillende soorten HR-glas. De belangrijkste zijn HR++ glas en HR+++ glas.

HR++ glas

HR++ glas is dubbelglas. Tussen de twee glaslagen zit edelgas, wat ervoor zorgt dat het glas beter isoleert dan normaal dubbelglas. Ook zit er een speciale folie op het glas bij HR++, wat de isolatie nog verder verbeterd.

HR+++ glas

Wil je de best mogelijke isolatie? Ga dan voor HR+++ glas. Dit is duurder in aanschaf, maar isoleert nog beter. Het bestaat namelijk uit drie glasplaten in plaats van twee.

Bron foto: kozijnenmetvoordeel.nl

Isolerend veiligheidsglas

Bij een voordeur kan je het beste voor veiligheidsglas kiezen, om de deur inbraakwerend te maken.

Ook het risico op ongelukken is kleiner met veiligheidsglas. Bij gelaagd veiligheidsglas valt namelijk niet uiteen in vele scherven die alle kanten opvliegen, maar blijft aan elkaar hangen als het breekt.

Een andere type veiligheidsglas is het gehard glas. Dit glas valt bij een te grote impact in korrels uiteen. Hierdoor is de kans op letsel veel kleiner.

Zowel HR++ als triple glas heb je in veiligheidsglas.

Wat is de prijs voor een PVC voordeur?

Hieronder zie je de gemiddelde kosten voor een PVC voordeur in verschillende varianten. Deze gemiddelde kosten zijn inclusief btw, montagekosten en de prijs voor een PVC deur zelf.

Type PVC voordeur met HR++ glas met HR+++ glas
Standaard kleur €1.675 €1.850
Houtnerf effect €1.925 €2.100

U-waarde en Ud-waarde van de PVC voordeur

Wil je precies weten hoe goed een deur isoleert? Kijk dan naar de U-waarde of de Ud-waarde.

U-waarde

De U-waarde gebruiken we om aan te geven hoeveel warmte een materiaal doorlaat. In het geval van deuren dus hoeveel warmte je naar buiten toe verliest.

Hoe lager de U-waarde, hoe beter de isolatie.

Als voorbeeld: de U-waarde van normaal enkel glas is ongeveer 5,9. Met HR+++ glas haal je een U-waarde van 0,6.

Ud-waarde

Als we het over deuren hebben, is de Ud-waarde het handigste om de isolerende werking te vergelijken. De Ud-waarde bestaat namelijk uit de complete isolatiewaarde van de deur, inclusief kozijn.

Hierbij wordt gekeken naar de:

  • Uf-waarde: de isolatiewaarde van het frame.
  • Up-waarde: de isolatiewaarde van het paneel, of te wel de oppervlakte.
  • Ug-waarde: de isolatiewaarde van het glas.

Deze drie vormen samen dus de Ud-waarde, waarmee duidelijk wordt hoe goed de deur in zijn totaal isoleert.

Ook hierbij geldt: hoe lager de waarde, hoe beter de isolatie. Een goede Ud-waarde is 2,0 of lager.

Kies ook voor een buitendeur met een lage U-waarde. Vraag hier gratis offertes aan bij deur specialisten.

Zijn PVC voordeuren veilig?

Lange tijd stonden houten deuren en kozijnen bekend als veiliger dan PVC. Tegenwoordig zijn de rollen echter omgedraaid: PVC is juist veiliger. Dit omdat een PVC voordeur moeilijk te forceren is.

Ook sluiten PVC voordeuren zeer goed aan op het deurkozijn. Hierdoor wordt het een stuk lastiger om de deur open te breken met een koevoet, omdat er simpelweg geen ruimte is om de koevoet ertussen te krijgen.

Veilige sloten

De veiligheid wordt natuurlijk ook bepaald door wat voor sloten er op de deur zitten. Wil je verzekerd zijn van een veilige voordeur, kies dan voor sluitwerk met het SKG-keurmerk. Dit geldt ook voor een PVC achterdeur. SKG Is de afkorting van Stichting Kwaliteit Gevelbouw. Deze stichting test deurbeslag op inbraakveiligheid.

Voldoet het deurbeslag aan hun eisen? Dan krijgt het een tot drie sterren. Hoe meer sterren, hoe veiliger het is.

Wat zijn de voordelen van een PVC voordeur?

Een PVC voordeur levert je diverse voordelen op. De belangrijkste zijn dat een PVC voordeur…

  • Goed isoleert. Dit levert je een lagere energierekening op en meer wooncomfort. Naast dat de warmte wordt binnengehouden, heb je ook minder last van omgevingslawaai.
  • Onderhoudsarm is. Geen schuur- en schilderwerk, geen afbladderende verf en geen risico op houtrot. Dit bespaart je zowel tijd als geld.
  • Makkelijk schoon te houden is. Vuil hecht niet aan het PVC waardoor je het gemakkelijk schoonmaakt met een standaard sopje met allesreiniger. Je hebt dus ook geen speciaal reinigingsmiddel nodig.
  • Goed betaalbaar is, bestand is tegen allerlei weersomstandigheden en lang meegaat.
  • Verkrijgbaar is in veel verschillende kleuren en stijlen. Zo kan je bijvoorbeeld een strakke moderne deur kiezen in zwart of antraciet, maar ook een deur met (heel realistische) houtlook in het groen of bruin.
  • Veilig is. Zeker als je de PVC voordeur combineert met veiligheidsglas en sluitwerk met het SKG-keurmerk.

Wat zijn de nadelen van een PVC voordeur?

Het is lastig om een lijstje met nadelen van PVC voordeuren te maken. Het enige nadeel is eigenlijk dat een PVC deur lastig te repareren is. Een barst of gat in de deur is moeilijk onzichtbaar te herstellen.

Bij hout kan de beschadiging gevuld en overgeschilderd worden.

Kan je een PVC voordeur plaatsen in een houten deurkozijn?

Het is geen goed idee om een PVC voordeur in een houten deurkozijn te plaatsen.

Dit komt omdat het hang- en sluitwerk en de tochtprofielen specifiek gemaakt worden voor hout of voor PVC. Een PVC voordeur in een houten deurkozijn kan daarom voor problemen zorgen.

Bovenlicht of zijlicht bij de PVC voordeur?

Bij je PVC voordeur kan je kiezen voor een zijlicht of bovenlicht, oftewel een raam boven of naast de deur. Natuurlijk kan je ook kiezen voor een raam naast én boven de deur.

Qua zijlicht kan je kiezen voor een raam links, rechts of aan beide zijdes.

Dit is een fijne optie als je extra veel daglicht binnen wilt krijgen. Ook als het gat in de gevel groter is dan de deur die je wilt plaatsen, is een boven- of zijlicht een handige oplossing.

Groene PVC voordeur met zijlicht

Bron foto: kunststofkozijn4u.nl

Standaard PVC voordeur of met houtlook?

Wil je graag profiteren van al de voordelen van een PVC voordeur, maar wil je tegelijkertijd de sfeervolle uitstraling van hout? Dan kan je kiezen voor een PVC deur met houtlook voor een meer oude stijl. Deze hebben een houtnerf structuur en passen bijvoorbeeld bij een jaren ’30 huis.

Bij een goede kwaliteit deur ziet deze structuur er realistisch uit en heb je vaak pas in de gaten dat het niet om echt hout gaat als je de deur aanraakt.

Houd je juist wel van de strakke gladde afwerking van PVC? Ga dan voor een standaard PVC voordeur. Deze zijn over het algemeen zo’n 20% goedkoper dan een deur met houtlook.

PVC voordeur met houtlook

Vind een isolerende voordeur die bij je woning past. Vraag hier gratis offertes aan.

PVC voordeur met brievenbus

Een brievenbus die geïntegreerd in een voordeur is natuurlijk erg handig. De post ligt droog op de mat.

De keuze aan PVC voordeuren met een brievenbus is groot. Dus dat is geen probleem. Waar je wel op moet letten bij een brievenbus is het warmteverlies. De meest ideale brievenbus is met een buiten- en binnenklep. Dit zorgt voor de minste warmteverlies.

Offertes aanvragen bij deurspecialisten

Benieuwd wat een kunststof voordeur kost? Vraag gratis offertes aan bij meerdere deurspecialisten. Uiteraard geheel vrijblijvend.

Vergelijkbare berichten