Witte PVC Ramen [Ral 9001 / 9011]

Bij het uitzoeken van een geschikte kleur wit voor je PVC ramen zal je merken dat er heel wat te kiezen valt. In eerste instantie zal je misschien denken: wit is toch gewoon wit. Wanneer je de verschillende wittinten echter naast elkaar ligt dan zit er toch echt wel verschil tussen. Hoe kies je nou de juiste wittint?

In deze gids lees je meer over de diverse RAL wittinten die verkrijgbaar zijn en wat de onderlinge verschillen zijn.

Ook geven we tips voor het uitzoeken van een geschikte kleur wit voor je PVC ramen die goed matched bij jouw woning.

Vraag gratis offertes aan voor PVC ramen
Ontvang gratis offertes van erkende vakmensen, binnen 2 minuten aangevraagd.
Gratis en vrijblijvend

Waarom kiezen voor witte PVC ramen?

De meest gekozen kleur voor PVC ramen is nog altijd wit. En dat heeft meerdere redenen. Wit heeft een frisse uitstraling, is tijdloos en past bij elk type huis.

PVC ramen hebben een lange levensduur, dus dan is het verstandig om te kiezen voor een kleur waar je niet snel op raakt uitgekeken. Met wit zit je dus altijd goed.

Kies voor witte PVC ramen. Vraag hier gratis offertes aan bij PVC raamspecialisten.

Wat is RAL?

Ga je kleuren uitkiezen voor verf dan zal je meestal te maken krijgen met RAL kleuren. De diverse kleuren worden weergegeven in verschillende RAL nummers met bijbehorende kleurnamen.

Maar wat houdt RAL nu precies in?

  • RAL is een in Duitsland ontwikkeld coderingssysteem waarmee de kleuren van verf en andere coatings worden aangeduid.
  • RAL wordt in heel Europa toegepast. De RAL kleuren zijn in elk land hetzelfde, waardoor je altijd dezelfde kleur hebt, ook wanneer je het in een ander Europees land koopt.
  • Een RAL code bevat vier cijfers die elk een unieke kleurnaam hebben. Zo is RAL 9010 de code voor Zuiver Wit.

Kleurenwaaier met RAL kleuren

Wat kosten witte PVC ramen?

Hieronder zie je de gemiddelde kosten inclusief btw, plaatsing en de witte ramen zelf. HR++ en HR+++ (triple) glas zijn de meest populaire isolerend glassoorten.

Type raam HR++ HR+++
Vast raam
(1 m²)
€550 €610
Draai / kiepraam
(1 m²)
€635 €705
Valraam
(60 cm x 50 cm)
€410 €455

Wat zijn de voordelen van witte ramen?

Kies je voor wit als kleur voor je PVC ramen dan heeft dit de volgende voordelen:

Witte ramen blijven mooier van kleur: Heb je ramen met een lichte tint, dan weerkaatsen deze het zonlicht. Dit in tegenstelling tot ramen in donkere tinten die het zonlicht juist absorberen. Donkere kleuren zullen hierdoor sneller vervagen terwijl witte tinten langer mooi blijven.

Mooi contrast bij donkere kleuren: Dit voordeel geldt als je een donkere gevel hebt. Kies je hierbij voor witte ramen dan ontstaat er een heel mooi contrast. Juist door deze contrastvorming krijgt de donkere gevelkleur meer diepte en lijken de ramen nog witter.

Binnenmuren van kleur veranderen: Zijn de binnenmuren van je woning wit en zou je dit graag eens willen veranderen? Wanneer je kiest voor witte PVC ramen is het mooi om binnen juist voor een andere kleur te kiezen.

De gekleurde binnenmuren steken dan mooi af bij de PVC ramen.

Wit is een neutrale kleur die past bij elk type woning: Kies je voor witte PVC ramen dan pakt dit altijd goed uit.

Wit is geschikt voor elk woningtype en kleurt overal goed bij. De keuze voor wit is dus altijd een goede keuze waar je lang plezier van zult hebben.

Voor witte tint past bij jouw woning? Vraag advies aan PVC raamspecialisten. Vraag nú gratis en vrijblijvend offertes aan.

Welke RAL wit tint kiezen?

Er zijn verschillende witte RAL kleuren verkrijgbaar. De afgelopen jaren zie je dat er een verschuiving plaatsvindt in de standaard kleur wit die gebruikt wordt in de bouw.

Was eerst RAL 9001 de standaard kleur wit, dit is inmiddels ingehaald door RAL 9010. Daarnaast wordt er voor raamkleuren – zij het in mindere mate – ook wel gekozen voor RAL 9016 en RAL 9003.

Hieronder de verschillende RAL wittinten op een rijtje:

  • RAL 9001 Crème Wit is een vrij donkere tint wit die ongeveer te vergelijken is met de kleur van koffiemelk. Het is een vrij warme tint wit die steeds minder wordt toegepast in nieuwbouw en die je nu vooral nog aantreft in de wat oudere huizen.
  • RAL 9010 werd na RAL 9001 de meest gebruikte kleur wit voor binnenshuis en buitenshuis. RAL 9010 heeft als kleurnaam Zuiver Wit. Het is een hele populaire kleur om je ramen, muren en plafonds mee te verven.
  • RAL 9016 Verkeerswit wordt de laatste jaren steeds meer gebruikt. Het is een lichtere wit wanneer je het vergelijkt met RAL 9001 en RAL 9010. RAL 9016 is een mooie neutrale tint die behalve voor het interieur ook gekozen kan worden voor PVC ramen.
  • RAL 9003 Signaalwit wordt ook wel als ‘bijna spierwit’ aangeduid. Deze wittint wordt steeds meer toegepast in de nieuwbouw. Het is de witste tint die je kunt kiezen uit het assortiment RAL kleuren. RAL 9003 komt het dichtst overeen met witte muurverf.

Wanneer voor ramen met RAL 9001 kiezen?

Kies je voor RAL 9001 Crème Wit dan kies je voor een kleur wit die bij elke gevel en elke interieurstijl goed tot zijn recht komt.

Houd je van donkere kleuren op je binnenmuren en is je interieurstijl wat meer klassiek gericht, dan is RAL 9001 zeker een goede keuze.

RAL 9001 witte PVC ramen

Wanneer voor ramen met RAL 9010 kiezen?

Hoewel de benaming van RAL 9010 Zuiver Wit anders doet vermoeden is het geen pure kleur wit. Als je een kleurenwaaier van RAL 9010 op een echt witte ondergrond legt, dan zie je dat het een gebroken kleur wit is.

RAL 9010 zorgt voor een mooie frisse uitstraling die niet kil oogt, maar juist voor wat meer warmte zorgt.

RAL 9010 witte PVC ramen

Wanneer voor ramen met RAL 9016 kiezen?

RAL 9016 is een neutrale kleur wit die tussen RAL 9010 en echt wit in zit. RAL 9016 is een geschikte kleur wanneer je geen warm wit wilt maar het ook niet helemaal wit moet zijn.

Worden je nieuwe PVC ramen geplaatst in een ruimte waar weinig daglicht is, dan is RAL 9016 zeker ook een goede keuze.

RAL 9016 witte kunststof kozijnen

Wanneer voor ramen met RAL 9003 kiezen?

De ondertoon van RAL 9003 is grijs en daarmee is deze wit tint net iets koeler dan RAL 9016. Doordat RAL 9003 nog witter is past deze kleur ramen heel mooi bij een strakke en moderne woning.

RAL 9003 witte kunststof kozijnen

Wit binnen en een andere kleur buiten (of vice versa)

Zou je graag voor de binnen- en de buitenzijde van je PVC ramen verschillende kleuren willen hebben dan is dit ook mogelijk.

Je kunt bij PVC ramen namelijk kiezen voor een kleur aan de buitenkant die anders is dan de kleur aan de binnenkant.

Bijvoorbeeld antraciet kleurige ramen buiten en wit binnen. Of vice versa.

Er zijn veel verschillende combinaties mogelijk.

Houd er wel rekening mee dat je bij verschillende kleuren op je PVC ramen wat duurder uit bent.

Zijn witte PVC ramen wel de beste keuze?

Natuurlijk hoeven PVC ramen niet altijd wit te zijn. Witte ramen zijn neutraal en tijdloos maar dit kan ook juist een reden zijn om voor meer kleur te kiezen voor je PVC ramen.

Zo wordt er tegenwoordig meer en meer gekozen voor andere kleuren zoals bijvoorbeeld zwart of antraciet.

Donkere ramen geven je huis karakter. Ze staan heel mooi bij een strakke industriële look, maar passen ook goed bij de meer klassieke woningen.

Vind je zwart net iets te donker dan kun je ook kiezen voor antraciet dat wat zachter is.

Hier kom je meer te weten over PVC ramen in verschillende kleuren.

Witte PVC ramen met houteffect

Je kunt naast andere kleuren ook kiezen voor witte PVC met een houteffect.

Dit zijn ramen met een folie dat lijkt alsof je PVC van hout zijn. Hier kom je meer te weten over houteffect PVC ramen.

Gratis PVC ramen offertes aanvragen

Wil je ook graag het gemak ervaren van onderhoudsvrije PVC ramen? Naast gemak en isolatie is de kleur van ramen heel bepalend voor de uitstraling van je woning, zowel aan de binnen- als buitenkant. Genoeg reden dus om hier aandacht aan te besteden.

Vraag bij PVC raamspecialisten offertes aan voor advies. Geheel vrijblijvend en 100% gratis.

Vergelijkbare berichten