PVC Ramen Uit Duitsland [Hoe werkt dat?]

Zijn PVC ramen uit Duitsland nu echt zo goedkoper en van betere kwaliteit dan de Belgische?

Hieronder lees je meer over de voordelen, maar ook zeker de nadelen van het halen van raamkozijnen uit Duitsland?

Vraag gratis offertes aan voor PVC ramen
Ontvang gratis offertes van erkende vakmensen, binnen 2 minuten aangevraagd.
Gratis en vrijblijvend

PVC ramen komen oorspronkelijk uit Duitsland

De eerste PVC ramen werden ontwikkeld in Duitsland. In de jaren vijftig kregen steeds meer mensen de beschikking over een eigen woning. Hiermee nam ook de vraag toe naar een alternatief voor houten ramen dat duurzamer was en minder onderhoud vergde.

Lange tijd was Duitsland koploper als het ging om kwalitatief hoogstaande PVC ramen.

Eerder werd de uitstraling van PVC ramen nog wel eens als minder ervaren. Maar de ontwikkelingen hebben niet stilgestaan. Je kunt voor stijlvolle en moderne raamprofielen kiezen of houtnerf look ramen voor een traditionele uitstraling.

Wat zijn de voordelen van PVC ramen uit Duitsland?

Wat zijn nu eigenlijk de voordelen om te kiezen voor PVC ramen uit Duitsland? We geven je hierbij de voordelen op een rijtje:

1. Prijs: In Duitsland zijn PVC ramen per m² goedkoper dan in België.

2. Kwaliteit: De kwaliteit van Duitse PVC ramen ligt zeer hoog. Doordat PVC ramen in Duitsland zijn ontwikkeld, hebben Duitse fabrikanten van PVC ramen een voorsprong met innovaties.

3. Hoge eisen aan Duitse keurmerken gesteld: De eisen die aan Duitse keurmerken voor PVC ramen worden gesteld liggen hoger dan die in België.

4. Afstand: Omdat je vanuit België al binnen een paar uurtjes in Duitsland kunt zijn, hoeft afstand niet echt een belemmering te zijn om je PVC ramen bij onze oosterburen te halen.

Vraag offertes aan bij PVC raamspecialisten en vraag naar hoge kwaliteit kozijnen. Vraag hier gratis offertes aan.

Nadelen van PVC ramen uit Duitsland

Nu we de voordelen kennen, is het uiteraard voor een goede afweging belangrijk om te weten wat de eventuele nadelen zijn voor het aanschaffen van PVC ramen uit Duitsland:

De taal: Wanneer je de Duitse taal niet (goed) beheerst, is dit wel behoorlijk lastig bij het inwinnen van advies en het onderhandelen over de prijs. Ook later bij eventueel onderhoud of reparaties kan dit lastig zijn.

Transportkosten: Het materiaal moet uiteraard wel naar België worden vervoerd. Kun je het zelf niet transporteren dan ben je dus wel een bedrag aan transportkosten kwijt.

1. Ramen uit Duitsland via Belgische raamspecialisten

Om wel de voordelen te ervaren van Duitse PVC ramen zonder de nadelen, kun je ook in zee gaan met een Belgische raamspecialist die met Duitse fabrikanten werkt.

Zo hoef je de grens niet over en kun je overleggen in je eigen taal, wat het aankoopproces uiteraard een stuk gemakkelijker maakt.

Bovendien blijft de regie, het op maat maken en het plaatsen van de ramen bij de specialist die je inhuurt in België.

Uiteraard is het ook mogelijk om alles zelf afzonderlijk te regelen met een Duitse fabrikant. Dit is dan wel goedkoper, maar je loopt wel meer risico op foutjes en op het vervallen van garanties.

Profielen geproduceerd in Duitsland en in België op maat gemaakt

De profielen worden in dit geval door Duitse fabrieken gemaakt en worden afgeleverd bij Belgische assemblage bedrijven. Hier worden de profielen vervolgens verder verwerkt.

De assemblage bedrijven maken deze profielen dan op maat en plaatsen het hoogrendementsglas erin.

De PVC raamspecialist of glaszetter plaatst de raamkozijnen uiteindelijk in jouw woning.

Gerenommeerde PVC raamprofiel fabrikanten

Hieronder een rijtje met gerenommeerde PVC raamprofiel fabrikanten die hoogwaardige profielen leveren:

Kies voor Duitse ramen via een lokale PVC raamspecialist. Vraag hier gratis PVC raam offertes.

2. Zelf PVC ramen laten maken en kopen in Duitsland

Een andere mogelijkheid is om zelf je PVC ramen op maat te bestellen in Duitsland en voor de plaatsing een montagebedrijf in te huren.

Dit brengt natuurlijk wel extra tijd en uitzoekwerk met zich mee, maar hierdoor kun je wel besparen op de prijs.

De kans op fouten is hierbij wel groter. Het is verstandig om voordat je de gewenste maten van de PVC ramen doorgeeft aan de fabrikant in Duitsland, de ramen nog even op te laten meten door een specialist bij jou in de buurt.

Zo weet je zeker dat de ramen in de juiste maat besteld en geleverd worden.

Zelf PVC ramen ophalen uit Duitsland

Je kunt er ook voor kiezen om de PVC ramen zelf op te halen uit Duitsland. In dat geval krijg je korting bij veel verschillende PVC raam leveranciers of vervallen de verzendkosten.

Houd er in dat geval wel rekening mee dat de producten tot het beladen verzekerd zijn. Daarna ben je zelf aansprakelijk gedurende het transport naar Nederland.

PVC ramen kopen in Duitsland

Bron foto: entscheider.com

Waar moet je op letten bij het kopen van ramen in Duitsland?

Ieder merk PVC ramen heeft zijn eigen voordelen en prijs/kwaliteitverhouding, het is maar net wat je wensen zijn op dit gebied.

Om die reden kun je ook niet zeggen dat je per definitie goedkoper uit bent wanneer je voor een Duits kozijn kiest.

Kies je ervoor om je PVC ramen in Duitsland aan te schaffen dan zijn de volgende factoren belangrijk om rekening mee te houden:

  • Beheers je de Duitse taal voldoende? Anders is het erg lastig om advies op maat te krijgen en kun je misschien toch beter voor een Belgisch bedrijf kiezen.
  • Hoe zit het met nazorg? Is deze ook leverbaar en beschikbaar in België? Zeker tijdens koude dagen wil je niet lang moeten wachten op de reparatie van je ramen.
  • Kwaliteitseisen: Voldoen de Duitse ramen aan de Belgische kwaliteitseisen?
  • Garantie: Kijk goed na hoe het zit met de Duitse garantie. Deze is anders geregeld dan bij ons in België.
  • Keuzemogelijkheden: Duitse PVC raamkozijnen hebben vaak maar één variant, namelijk het vlakke profiel.

Vraag offertes aan bij PVC raamspecialisten

Of je nu in België of in Duitsland kunststof kozijnen aanschaft, beide keren is het belangrijk om bij meerdere kunststof kozijnspecialisten offertes aan te vragen. Dit is geheel vrijblijvend en gratis.

Hiermee kun je een goede prijsvergelijking maken en voorkom je dat je meer betaalt dan nodig is. Vraag hieronder direct aan.

Vergelijkbare berichten