Antraciet PVC Ramen [Ral 7016 Grijs voor Buiten]

Steeds meer zie je dat er bij PVC ramen gekozen wordt voor de kleur antraciet of een andere grijstint. Grijze ramen matchen goed bij de meeste kleuren gevels.

In deze gids lees je onder meer over:

 • wat de voordelen zijn van antraciet kleurige PVC ramen;
 • welke verschillende andere RAL grijs tinten er zijn;
 • wat de verschillen zijn met witte en zwarte ramen.
Vraag gratis offertes aan voor PVC ramen
Ontvang gratis offertes van erkende vakmensen, binnen 2 minuten aangevraagd.
Gratis en vrijblijvend

Wat is een antraciet tint?

De kleur antraciet is een donkergrijze kleur die dicht bij zwart ligt. Antraciet als kleurbenaming verwijst naar de steenkool antraciet. Deze steenkool is donkergrijs tot zwart van kleur.

Antraciet wordt vaak gekozen wanneer zwart als te donker wordt beschouwd. De donkergrijze antracietkleur zorgt voor een minder hard contrast dan zwart.

Het is een neutrale, rustige kleur die zowel voor de ramen aan de buitenzijde als voor materialen in het interieur goed tot zijn recht komt.

Wat is antraciet?

Waarom voor antraciet grijze PVC ramen kiezen?

Er zijn verschillende redenen om voor antracietgrijs te kiezen:

 1. Mensen kiezen steeds meer voor een eigentijdse industriële look voor zowel de binnenkant als de buitenkant van hun woning.
 2. Antracietgrijs past eigenlijk overal bij: bij donkergrijze dakpannen, rode bakstenen, een witgeverfde gevel of een betonlook.
 3. Plaats je donkere ramen in een witte muur, dan lijkt de betreffende ruimte optisch groter.
 4. Antracietgrijs contrasteert ook heel mooi met een andere populaire kleur onder de RAL kleuren, namelijk met RAL 9016, ook wel Verkeerswit genoemd.
 5. Laat PVC ramen in antraciet of andere kleur plaatsen door een PVC raamspecialisten. Vraag hier gratis en vrijblijvend offertes aan.

Antraciet gekleurde PVC ramen

Wat kosten PVC ramen in antraciet?

Hieronder vind je de gemiddelde kosten voor antraciet gekleurde PVC ramen. Dit is inclusief btw, plaatsing en de antraciete PVC ramen zelf.

De isolerende glassoorten HR++ en HR+++ worden het meest gekozen.

Type raam HR++ HR+++
Vast raam
(1 m²)
€620 €690
Draai / kiepraam
(1 m²)
€712 €790
Valraam
(60 cm x 50 cm)
€460 €511

Wat is RAL?

RAL is een in 1927 in Duitsland ontwikkeld systeem om kleuren in te delen. RAL is de Duitse afkorting voor Reichs-Ausschuß für Lieferbedingungen, wat je in het Nederlands kunt vertalen als Nationaal Comité voor Levering en Kwaliteitscontrole.

Maar wat houdt RAL kleursysteem in?

 • Bij het uitzoeken van een kleur verf worden de diverse kleuren weergegeven in RAL nummers met bijbehorende kleurnamen.
 • Voor antracietgrijs is er bijvoorbeeld de code RAL 7016.
 • Het mooie van dit systeem is dat het in heel Europa wordt toegepast, zo heb je altijd dezelfde kleur ongeacht in welk Europees land je het koopt.

Verschillende tinten grijs

Behalve antracietgrijs zijn er dus nog meer soorten grijs die je kunt kiezen voor je PVC ramen. Hieronder vind je een overzicht van de meest populaire grijstinten.

RAL 7016 Antracietgrijs

RAL 7016 is de officiële kleur antracietgrijs. Het is één van de meest populaire kleuren onder de RAL kleuren. De kleur wordt vaak standaard gekozen wanneer mensen op zoek zijn naar een kleur grijs voor hun woning.

RAL 7016 wordt gezien als een mooie moderne kleur die zelfs een chique uiterlijk heeft. Bovendien is het een kleur die uitstekend te combineren valt met andere kleuren.

Wat is antraciet?

Kies ook voor antraciet PVC ramen. Vraag hier gratis offertes aan bij PVC raamspecialisten.

RAL 7013 Bruingrijs

Wil je liever een grijstint die iets warmer is en wat meer naar het bruine neigt, dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor de kleur RAL 7013 op je ramen.

Deze kleur heeft als benaming: Bruingrijs.

Bruin grijze tint - RAL 7013

RAL 7021 Zwartgrijs

RAL 7021, ook wel Zwartgrijs genoemd, wordt vaak gekozen als kleur voor het buitenschilderwerk en voor PVC ramen. Deze kleur geeft een mooie en stoere uitstraling aan het uiterlijk van je woning.

Deze kleur komt ook binnen goed tot zijn recht. Maar ook een muur geverfd in deze kleur geeft een mooi en verrassend effect.

Zwartgrijze tint - RAL 7021

RAL 9004 Signaalzwart

Ook RAL 9004 Signaalzwart is een erg populaire kleur voor PVC ramen. Deze zwart tint is wat lichter dan de andere soorten zwart.

Kies je voor RAL 9004 in de matte uitvoering dan creëer je een heel bijzonder effect: door de matzwarte uitvoering ontstaat die stoere en industriële look.

Signaalzwart - RAL 9004

Ook een combinatie is mogelijk

Wil je liever een combi van verschillende kleuren? Dat is uiteraard ook mogelijk.

Zo kun je bijvoorbeeld voor de buitenzijde voor het vaste deel en het draaideel een eigen kleur kiezen. Veel mensen kiezen voor hun PVC ramen de combinatie van antraciet met wit of crème wit (RAL 9016 of RAL 9010).

Hierbij is het draaideel meestal uitgevoerd in de kleur antracietgrijs.

Antraciet binnen en een andere kleur buiten (of omgekeerd)

Een andere mogelijkheid is dat je voor de binnenzijde en de buitenzijde van je PVC ramen verschillende kleuren kiest.

Heb je bijvoorbeeld een modern interieur waarbij antraciet goed past, maar kies je voor buitenkant toch liever voor een andere tint, bijvoorbeeld wit, dan heb je bij PVC ramen de mogelijkheid om te kiezen voor een kleur aan de buitenkant die afwijkt van de kleur aan de binnenkant.

Hierbij is het wel zo dat je bij verschillende kleuren op je PVC ramen wat duurder uit bent.

Creëer een combinatie wat bij je wensen en huis past. Vraag advies aan PVC raamspecialsiten. Vraag hier gratis PVC ramen offertes aan.

Antraciet of zwarte ramen?

Heb je besloten voor een donkere kleur te kiezen voor je PVC ramen dan loop je ongetwijfeld tegen de vraag aan: wordt het antraciete of zwarte PVC ramen?

Natuurlijk hangt deze keuze helemaal af van je eigen smaak. Over het algemeen zie je echter dat de keuze uiteindelijk valt op antraciet in plaats van zwart. Een aantal redenen hiervoor zijn:

 • Antraciet is net wat milder van kleur dan zwart. Dit maakt het wat rustiger om naar te kijken.
 • Antraciet heeft daarbij wel dezelfde chique uitstraling als zwart.
 • Antraciet is vaak net wat beter te combineren met andere lichtere kleuren dan het wat hardere zwart.

Antraciet of witte ramen?

Er zitten natuurlijk duidelijk verschillen tussen het donkere antraciet en de lichte witte tinten. Maar wanneer kies je voor wit en wanneer voor antraciet? Wat zijn de verschillen en overeenkomst:

 • Antraciet geeft een mooi contrast bij een witte gevel. Witte ramen vallen meer weg.
 • Antraciet en witte ramen passen beide bij verschillende soorten huizen. Het zijn beide relatief neutrale tinten.
 • Witte tinten verkleuren iets minder snel dan antraciet. Al is dit minimaal bij de nieuwe generatie antraciet PVC ramen. Vraag hier offertes aan voor nieuwe PVC ramen.

Offertes aanvragen bij PVC raamspecialisten

Ga je PVC ramen aanschaffen dan is het beter om niet over één nacht ijs te gaan. Bedenk eerst goed wat je wilt. Welke kleur en welke stijl past bij je huis en smaak. Laat je hier uitgebreid over adviseren.

PVC ramen gaan lang mee, dus het zou jammer zijn wanneer je hierin keuzes maakt waar je later spijt van krijgt.

Vraag hieronder offertes aan bij PVC raamspecialisten. Gratis + vrijblijvend.

Vergelijkbare berichten