Goedkope PVC Ramen (inclusief montage)

PVC ramen zijn niet alleen heel duurzaam en onderhoudsvriendelijk, ze zijn in vergelijking met andere materialen ook nog eens voordeliger.

Om de investering voor je PVC ramen zo laag mogelijk te houden, zijn er nog meer zaken waar je op kunt letten.

Welke dit zijn, lees je in deze gids.

Vraag gratis offertes aan voor PVC ramen
Ontvang gratis offertes van erkende vakmensen, binnen 2 minuten aangevraagd.
Gratis en vrijblijvend

Hoe is het prijsverschil met houten en aluminium kozijnen?

Ga je de prijzen van PVC ramen vergelijken met die van houten en aluminium ramen, dan zal je zien dat:

  • PVC ramen ten opzichte van houten ramen 10% goedkoper zijn.
  • PVC ramen ten opzichte van aluminium ramen zelfs 25% goedkoper zijn.

Met PVC ramen ben je dus echt een stuk voordeliger uit. Vraag hier gratis offertes aan.

Wat zijn goedkope PVC ramen?

Wat is goedkoop als het over PVC ramen gaat? Hieronder zie je de gemiddelde prijzen voor voordelige PVC ramen, die nog goed presteren. Zo is de isolatiewaarde goed en zijn het ramen met HR++ glas.

Goedkope PVC ramen voor een heel huis (18 m²) kosten gemiddeld €12.990.

Deze kosten zijn:

  • inclusief verwijderen oude ramen (je kunt gemiddeld €350 besparen door het zelf te verwijderen. Dit wordt echter niet aangeraden, omdat de PVC raamspecialist in één keer door kan. Dus verwijderen en plaatsen. De PVC raamspecialist heeft veel ervaring waardoor het resultaat ook beter is.;
  • inclusief afvoer oude ramen;
  • inmeten voor nieuwe PVC ramen (kost gemiddeld €175. Je kunt dit zelf doen, maar dit wordt sterk afgeraden. Foutjes bij het inmeten kunnen juist achteraf duur uitpakken.);
  • plaatsen nieuwe ramen;
  • Vaste ramen, vast raam met valraam, draai-kiepraam met bovenlicht met basic profielen, HR++ glas en in wit. Je kunt het nog goedkoper maken door de draaikiepraam weg te laten.

Tips voor voordelige PVC ramen

De prijs van PVC ramen kun je drukken met de tips die je hieronder vind.

Op deze manier is het mogelijk om kwalitatief goede ramen aan te schaffen die binnen je budget vallen.

1. Kies voor witte ramen

Voor witte ramen ben je doorgaans minder geld kwijt dan voor ramen in een andere kleur zoals zwart of antraciet. Met wit kies je voor een frisse, tijdloze kleur die bij elke woning goed tot zijn recht komt.

Eigenlijk raak je op wit ook nooit uitgekeken, dus het is zeker een goede en veilige keuze.

De witte RAL-kleuren zijn het meest voordelig. Dit zijn:

  • 9010 (Zuiver Wit)
  • en 9001 (Crème Wit).

Voor een houteffect en aparte kleuren ben je gemiddeld 10 tot 20% duurder uit.

Witte PVC ramen zijn voordeliger

2. Dezelfde kleur voor buiten als voor binnen

Het is mogelijk om voor een PVC raam een verschillende kleur voor de binnenzijde en de buitenzijde te kiezen. Dit is echter wel een duurdere keuze.

Kies je voor één en dezelfde kleur voor buiten en voor binnen dan scheelt dit ongeveer 10% op de aanschafkosten.

3. Kies goed, maar betaalbaar isolerend glas

Ook als het gaat om het glas voor je ramen zijn er duurdere en goedkopere keuzes. Kies in ieder geval voor goed isolerend hoogrendementsglas waarmee je bespaart op je energierekening.

HR++ glas is een uitstekend isolerend glas dat tevens betaalbaar is. Je kunt ook kiezen voor HR+++ glas (driedubbel glas) wat nog beter isoleert, alleen dit glas is een stuk duurder in aanschaf dan HR++.

4. Kijk eens naar tweedehands ramen

Vind je de prijs voor nieuwe PVC ramen toch te hoog dan kun je ook eens gaan kijken naar het aanbod van tweedehands ramen. Op deze manier betaal je vaak minder dan een kwart ten opzichte van nieuwe ramen.

Je moet dan wel een beetje geluk hebben om ramen te vinden die nog van goede kwaliteit zijn en die de juiste maat hebben.

Op websites als Marktplaats of in de krant kun je kijken wat het aanbod op het gebied van tweedehands ramen in jouw regio is.

5. Vergelijk PVC raamspecialisten in je regio

Het is ook slim om bij meerdere PVC raamspecialisten offertes aan te vragen. Zo kun je vrijwel zeker nog wat besparen op de materiaalkosten inclusief montage.

Kijk in eerste instantie wel naar aanbieders in je eigen regio. Worden de ramen geleverd en gemonteerd door een bedrijf dat ver weg zit, dan heb je weer te maken met (hogere) voorrijkosten. Vraag nú gratis PVC ramen aan.

6. Laat ze in het buitenland maken

Je kunt er voor kiezen om de PVC ramen te laten maken in bijvoorbeeld Duitsland of Polen. Door ze te laten fabriceren in het buitenland kun je vaak geld besparen.

Maar er kleven ook wat nadelen aan. Je moet de kozijnmaten zelf doorgeven, het transport regelen en apart een montagebedrijf inhuren.

PVC ramen uit het buitenland laten komen levert vaak geld op, maar kost ook meer tijd en foutjes bij het inmeten, transport en communicatie.

Vraag offertes aan bij Belgische specialisten om het hele PVC ramen project uit te besteden. Vraag hier gratis offertes aan voor PVC ramen.

7. Kies voor veel vaste ramen

Een andere tip is om te kiezen voor zoveel mogelijk vaste PVC ramen. Hierdoor ben je voordeliger uit dan bij een raam dat open kan, zoals een draai/kiepraam.

Veiliger

Bijkomend voordeel van vaste ramen is dat ze ook nog eens minder inbraakgevoelig zijn.

8. Kies ook meteen voor nieuwe deuren, tuindeuren of schuifpui.

In eerste instantie lijkt deze tip nogal tegenstrijdig. Laat je gelijk alle raamkozijnen en (tuin)deuren en/of de schuifpui vervangen dan ben je in eerste instantie natuurlijk duurder uit.

Veel mensen kiezen er daarom voor om hun ramen in gedeeltes te laten vervangen, zodat ze de investering over verschillende jaren kunnen verdelen.

Toch ben je in het laatste geval in totaal duurder uit.

Bespaar met kwantumkorting

Veel PVC raamspecialisten geven namelijk kwantumkorting op een grote klus waarbij gelijk alle PVC ramen en deuren worden geplaatst. Zo kun je in dit geval korting krijgen op het materiaal inclusief montage.

Doordat het bedrijf in één keer de ramen levert, bespaar je ook op de voorrijkosten. Voor de totale investering in één keer ben je dus minder geld kwijt, dan wanneer je het uitsmeert over meerdere jaren.

Uiteraard moet je wel over voldoende budget beschikken om deze aanschaf in één keer te doen.

9. Zelf inmeten en bestellen

In plaats van een bedrijf te laten komen om de PVC ramen voor je in te meten en te bestellen, kun je er ook voor kiezen om dit voor je eigen rekening te nemen. Je moet dan wel de nodige kennis hebben om dit zelf te doen.

Bedenk dat wanneer je een foutje maakt bij het inmeten en/of het bestellen, je juist een stuk duurder uit kunt zijn om dit naderhand weer te corrigeren.

10. Zelf plaatsen

Verder is er nog de mogelijkheid om de PVC ramen zelf te plaatsen, zodat je bespaart op de montagekosten. Ook hiervoor geldt: je moet hier wel de juiste kennis en ervaring voor hebben.

Het vergt best wat specialisme om de ramen goed isolerend aan te sluiten. Gaat dit niet helemaal goed, dan zijn dit ook dure fouten die weer hersteld moeten worden.

Waarop letten als je PVC ramen koopt

Let er bij het uitkiezen van de kozijnen wel op, dat het kiezen van het allergoedkoopste kozijn in het kader van kostenbesparing uiteindelijk niet altijd de voordeligste oplossing is wat betreft energiebesparing en uitstraling.

Zijn goedkope PVC ramen ook energiezuinig?

Je wilt niet alleen besparen op de aanschafkosten, je wilt uiteraard ook dat je ramen goed isolerend zijn, zodat je bespaart op je energierekening.

Kijk dus bij de aankoop van de ramen niet alleen naar de aanschafprijs maar ook naar de zogenaamde U-waarde van de ramen.

De U-waarde geeft aan in hoeverre een materiaal de warmte doorlaat. Hoe lager de U-waarde des te beter het raam isoleert.

Zeker in tijden van stijgende energieprijzen, kunnen ramen die (iets) duurder zijn maar een lagere U-waarde hebben, financieel toch aantrekkelijker zijn.

Laat de ramen wel passen bij je huis

Het oog wil ook wat, laat je dus niet alleen leiden door de aankoopwaarde, maar kijk of de ramen ook goed passen bij je woning.

PVC ramen gaan lange tijd mee, het zou jammer zijn wanneer je ramenlaat plaatsen die eigenlijk niet mooi matchen bij je huis.

Toch voor houteffect kiezen

Woon je bijvoorbeeld in een wat ouder huis dat voorzien is van houten ramen, dan is het vaak mooier om te kiezen voor PVC ramen met een houtnerf.

Deze zijn dus wel wat duurder, maar vormen wel een mooier geheel met de rest van de woning.

Offertes controleren

Je gaat er misschien niet van uit maar ook bij het maken van een offerte kunnen er fouten worden gemaakt.

Controleer dus goed of de offerte klopt en of bijkomende kosten (zoals bijvoorbeeld kraankosten, bouwvergunningen, horren e.d.) terecht in rekening worden gebracht.

Vraag gratis PVC ramen offertes aan

Overweeg je om je huis van nieuwe PVC ramen te laten voorzien?

Zorg ervoor dat je een goede prijsvergelijking kunt maken, door bij meerdere PVC raamspecialisten offertes aan te vragen.

Vraag hieronder gratis en vrijblijvend offertes aan.

Vergelijkbare berichten