PVC Ramen En Deuren Met HR-glas

Goedkope PVC Ramen

PVC ramen zijn niet alleen heel duurzaam en onderhoudsvriendelijk, ze zijn in vergelijking met andere materialen ook nog eens voordeliger in aanschaf.

Om de investering voor je PVC ramen zo laag mogelijk te houden, zijn er nog meer zaken waar je op kunt letten. Welke dit zijn, lees je in deze gids hieronder.

Vergelijk PVC raamspecialisten

Ontvang offertes van erkende PVC raamspecialisten, binnen 2 minuten aangevraagd.

Vraag PVC raam offertes aan ▸
✓ Gratis en vrijblijvend

Hoe is het prijsverschil met houten en aluminium kozijnen?

Ga je de prijzen van PVC ramen vergelijken met die van houten en aluminium kozijnen, dan zal je zien dat:

  • PVC ramen ten opzichte van houten kozijnen 10% goedkoper zijn.
  • PVC ramen ten opzichte van aluminium kozijnen zelfs 25% goedkoper zijn.

Met PVC ramen ben je dus echt een stuk voordeliger uit.

Tips voor voordelige kozijnen

Daarnaast zijn er nog meer keuzes te maken om de prijs van je PVC ramen zo laag mogelijk te houden. Op deze manier is het mogelijk om kwalitatief goede kozijnen aan te schaffen die binnen je budget vallen.

1. Kies voor witte kozijnen

Voor witte kozijnen ben je doorgaans minder geld kwijt dan voor kozijnen in een andere kleur. Met wit kies je voor een frisse, tijdloze kleur die bij elke woning goed tot zijn recht komt.

Eigenlijk raak je op wit ook nooit uitgekeken, dus het is zeker een goede en veilige keuze.

De witte RAL-kleuren zijn het meest voordelig. Dit zijn:

  • 9010 (Zuiver Wit)
  • en 9001 (Crème Wit).

Voor een houteffect en aparte kleuren ben je gemiddeld 10 tot 20% duurder uit.

Witte PVC ramen zijn voordeliger

2. Dezelfde kleur voor buiten als voor binnen

Het is mogelijk om voor een PVC raam een verschillende kleur voor de binnenzijde en de buitenzijde te kiezen. Dit is echter wel een duurdere keuze.

Kies je voor één en dezelfde kleur voor buiten en voor binnen dan scheelt dit ongeveer 10% op de aanschafkosten.

3. Kies goed, maar betaalbaar isolerend glas

Ook als het gaat om het glas voor je kozijnen zijn er duurdere en goedkopere keuzes te maken. Kies in ieder geval voor goed isolerend hoogrendementsglas waarmee je bespaart op je energierekening.

HR++ glas is een uitstekend isolerend glas dat tevens betaalbaar is. Je kunt ook kiezen voor HR+++ glas (driedubbel glas) wat nog beter isoleert, alleen dit glas is een stuk duurder in aanschaf dan HR++.

4. Kijk eens naar tweedehands kozijnen

Vind je de prijs voor nieuwe PVC ramen toch te hoog dan kun je ook eens gaan kijken naar het aanbod van tweedehands kozijnen. Op deze manier betaal je vaak minder dan een kwart ten opzichte van nieuwe kozijnen.

Je moet dan wel een beetje geluk hebben om kozijnen te vinden die nog van goede kwaliteit zijn en die de juiste maat hebben.

Op websites als Marktplaats of in de krant kun je kijken wat het aanbod op het gebied van tweedehands kozijnen in jouw regio is.

5. Vergelijk PVC raamspecialisten

Het loont ook zeker de moeite om bij meerdere PVC raamspecialisten een offerte aan te vragen. Zo kun je vrijwel zeker nog wat besparen op de materiaalkosten en/of de montagekosten.

Kijk in eerste instantie wel naar aanbieders in je eigen regio. Worden de kozijnen geleverd en gemonteerd door een bedrijf dat op flinke afstand van je woonplaats is gevestigd, dan heb je weer te maken met (hogere) voorrijkosten. Vraag nú gratis PVC ramen aan.

6. Kies voor veel vaste kozijnen

Een andere tip is om te kiezen voor zoveel mogelijk vaste PVC ramen. Hierdoor ben je voordeliger uit dan bij een raam dat open kan, zoals een draai/kiepraam.

Veiliger

Bijkomend voordeel van vaste kozijnen is dat ze ook nog eens minder inbraakgevoelig zijn.

7. Kies ook meteen voor nieuwe deuren, tuindeuren of schuifpui.

In eerste instantie lijkt deze tip nogal tegenstrijdig. Laat je gelijk alle raamkozijnen en (tuin)deuren en/of de schuifpui vervangen dan ben je in eerste instantie natuurlijk duurder uit.

Veel mensen kiezen er daarom voor om hun kozijnen in gedeeltes te laten vervangen, zodat ze de investering over verschillende jaren kunnen verdelen.

Toch ben je in het laatste geval in totaal duurder uit.

Bespaar met kwamtumkorting

Veel PVC raamspecialisten geven namelijk kwantumkorting op een grote klus waarbij gelijk alle PVC ramen en deuren worden geplaatst. Zo kun je in dit geval korting krijgen op het materiaal en/of op de montagekosten.

Doordat het bedrijf in één keer de kozijnen levert, bespaar je ook op de voorrijkosten. Voor de totale investering in één keer ben je dus minder geld kwijt, dan wanneer je het uitsmeert over meerdere jaren.

Uiteraard moet je wel over voldoende budget beschikken om deze aanschaf in één keer te doen.

Vergelijk PVC Raamspecialisten
100% Vrijblijvend en Kosteloos

8. Zelf inmeten en bestellen

In plaats van een bedrijf te laten komen om de kozijnen voor je in te meten en te bestellen, kun je er ook voor kiezen om dit voor je eigen rekening te nemen. Je moet dan wel de nodige kennis hebben om dit zelf te doen.

Bedenk dat wanneer je een foutje maakt bij het inmeten en/of het bestellen, je juist een stuk duurder uit kunt zijn om dit naderhand weer te corrigeren.

9. Zelf plaatsen

Verder is er nog de mogelijkheid om de kozijnen zelf te plaatsen, zodat je bespaart op de montagekosten. Ook hiervoor geldt: je moet hier wel de juiste kennis en ervaring voor hebben.

Het vergt best wat specialisme om de kozijnen goed isolerend aan te sluiten. Gaat dit niet helemaal goed, dan zijn dit ook dure fouten die weer hersteld moeten worden.

Waarop letten als je PVC ramen koopt

Let er bij het uitkiezen van de kozijnen wel op, dat het kiezen van het allergoedkoopste kozijn in het kader van kostenbesparing uiteindelijk niet altijd de voordeligste oplossing is wat betreft energiebesparing en uitstraling.

Zijn de voordeligste PVC ramen ook het meest energiezuinig?

Je wilt niet alleen besparen op de aanschafkosten, je wilt uiteraard ook dat je kozijnen goed isolerend zijn, zodat je bespaart op je energierekening.

Kijk dus bij de aankoop van de kozijnen niet alleen naar de aanschafprijs maar ook naar de zogenaamde U-waarde van de kozijnen.

De U-waarde geeft aan in hoeverre een materiaal de warmte doorlaat. Hoe lager de U-waarde des te beter het raam isoleert.

Zeker in tijden van stijgende energieprijzen, kunnen kozijnen die (iets) duurder zijn maar een lagere U-waarde hebben, financieel toch aantrekkelijker zijn.

Laat de kozijnen wel passen bij je huis

Het oog wil ook wat, laat je dus niet alleen leiden door de aankoopwaarde, maar kijk of de kozijnen ook goed passen bij je woning.

PVC ramen gaan lange tijd mee, het zou jammer zijn wanneer je kozijnen laat plaatsen die eigenlijk niet mooi matchen bij je huis.

Toch voor houteffect kiezen

Woon je bijvoorbeeld in een wat ouder huis dat voorzien is van houten kozijnen, dan is het vaak mooier om te kiezen voor PVC ramen met een houtnerf.

Deze zijn dus wel wat duurder, maar vormen wel een mooier geheel met de rest van de woning.

Offertes controleren

Je gaat er misschien niet van uit maar ook bij het maken van een offerte kunnen er fouten worden gemaakt.

Controleer dus goed of de offerte klopt en of bijkomende kosten (zoals bijvoorbeeld kraankosten, bouwvergunningen, horren e.d.) terecht in rekening worden gebracht.

Offertes aanvragen bij PVC raamspecialisten

Overweeg je om je huis van nieuwe PVC ramen te laten voorzien?

Zorg ervoor dat je een goede prijsvergelijking kunt maken, door bij meerdere PVC raamspecialisten offertes aan te vragen.