Vast PVC Raam

Een vast PVC raam is een raam dat voorzien is van een vast glas.

Een vast raam kan dus niet geopend worden. Vaste ramen worden vaak gecombineerd met kozijnen die je wel kunt openen, zodat er voldoende ventilatiemogelijkheden zijn.

In deze gids lees je onder andere over de verschillende soorten vaste PVC ramen die er zijn en wat de voor- en nadelen zijn van een vast raam.

Vraag gratis offertes aan voor PVC ramen
Ontvang gratis offertes van erkende vakmensen, binnen 2 minuten aangevraagd.
Gratis en vrijblijvend

Wat is een vast raam?

Vaste ramen bevatten geen bewegende delen. Dit type ramen zijn voorzien van een vast glas waardoor je ze niet open kunt zetten. Over het algemeen zal een huis voor het grootste deel uit vaste ramen bestaan.

Grote ramen zoals je die vaak ziet in de woonkamer en de keuken zijn vaak voorzien van vaste raamkozijnen.

Wat kost een vast raam?

Je bent vast benieuwd naar wat een vast PVC raam gaat kosten?

Het is sterk aan te raden om naast het vervangen van enkele (vaste) raam ook al je andere ramen te vervangen.

Dit scheelt namelijk in de totaalkosten en ben je er verzekerd van dat alle ramen beter isoleren. Vraag hier gratis offertes aan bij PVC raamspecialisten.

Hieronder zie je de kosten voor een vast kunststof kozijn van 1 m²:

HR++ glas HR+++ glas
Prijs voor vast raam (1 m²) €230 €290
Kosten vast raam (inclusief montage) (1 m²) €550 €600

Welke soorten vaste kozijnen zijn er?

Op het gebied van vaste ramen zijn er meerdere varianten mogelijk waar je uit kunt kiezen:

Standaard vast raam

Dit kozijn bestaat uit één groot vlak, zonder extra’s. Het is dus de basisuitvoering van een vast raam.

Normale vaste ramen

Vast raam in verschillende vlakken

Dit vaste kozijn heeft twee of meer vlakken die gelijkmatig over het kozijn verdeeld zijn. Dit geeft een wat speelser effect.

Vast PVC ramen in verschillende vlakken

Vast raam met bovenlicht

Een vast raam met bovenlicht bestaat uit twee vensters die boven elkaar zitten.

Een horizontale tussenstijl zorgt voor een scheiding tussen beide vensters. Doorgaans is het bovenste deel minder hoog dan het onderste deel. Een bovenlicht zorgt voor meer daglicht in je woning.

Vast raam met bovenlicht

Vast raam in combinatie met een draai-kiepraam

Het is ook mogelijk om binnen het vaste kozijn een deel met een vast raam te hebben en een deel dat bestaat uit een draai-kiepraam.

Zo heb je de mogelijkheid om te ventileren doordat je het draai-kiepraam kunt openen via de kiepstand of de draaistand.

Vast raam met draai/kiepraam

Vast raamkozijn met roeden

Vaste ramen met roeden bieden een mooie aanblik. Hierbij is het glasvlak verdeeld in verschillende vlakken doordat er op of in het glas roeden (ook wel stijlen genoemd) zijn geplaatst.

Vast PVC raam met roeden

Kies voor voordeel, kies voor vaste ramen als je de oude gaat vervangen. Vraag hier gratis offertes aan bij PVC raamspecialisten.

Wat zijn de voordelen van een vast PVC raam?

De plaatsing van vaste raamkozijnen levert de volgende voordelen op:

1. Energiezuinig: De goede isolerende werking van PVC ramen in combinatie met een raam dat niet geopend kan worden, zorgt voor minder warmteverlies. En dat heeft weer een gunstig effect op je energiekosten.

2. Onderhoudsvriendelijk: PVC is een onderhoudsvriendelijk materiaal waar je dus niet veel aan hoeft te doen, behalve af en toe schoonmaken.

Doordat een vast PVC raam ook geen draaiende delen bevat, heb je ook niet te maken met ramen die in de loop van de tijd minder goed willen openen/sluiten.

3. Inbraakwerend: Ook dit is voor veel mensen een belangrijke reden om voor vaste PVC ramen te kiezen. Doordat de vaste ramen bij de plaatsing volledig vast worden gemaakt, vormen de ramen geen verbinding met buiten.

Hierdoor is het niet zo eenvoudig om een vast raam van buitenaf open te maken. Vanuit het oogpunt van inbraakpreventie is de optie van vaste ramen dus ook een goede keuze.

Verder is PVC sowieso een robuust materiaal dat een goede bescherming biedt tegen inbrekers.

3. Meerdere keuzes mogelijk: Je kunt kiezen uit een vast raam met één of meerdere vlakken, een bovenlicht, met of zonder roedes en eventueel met een draai-kiepraam.

Ook zijn vaste PVC ramen leverbaar in veel verschillende kleuren. Op deze manier is er altijd wel een vast raam te vinden dat perfect past bij jouw woning.

4. Ook verkrijgbaar met ventilatierooster: Wil je toch graag de mogelijkheid om te ventileren? Een vast raam kun je ook voorzien van een ventilatierooster, zodat je de betreffende kamer van frisse lucht kunt voorzien.

Geniet ook van de voordelen vaste kozijnen als je de oude gaat vervangen. Vraag hier gratis offertes aan.

Wat is het nadeel van een vast kozijn?

Kies je voor een vast raam dan heeft dit eigenlijk maar één nadeel:

Geen mogelijkheid tot luchten en ventileren

Een vast raam dat je niet kunt openen geeft niet de mogelijkheid om de ruimte eens goed te luchten door het raam even flink wijd open te zetten. Ook een continue ventilatiemogelijkheid is er dan niet.

Dit nadeel is echter gemakkelijk weg te nemen door naast vaste ramen ook te kiezen voor een paar ramen die wel open kunnen. Verder kun je een vast raam kiezen met een ventilatierooster..

Kies voor hoogrendementsglas in je vaste raam

Laat je nieuwe PVC ramen in je huis plaatsen dan wil je uiteraard ook een goed isolerend glas waarmee je de hoogte van je energierekening vermindert en waar je voor de toekomst jaren mee vooruit kunt.

Kies daarom voor hoogrendementsglas zodat je verzekerd bent van een goede isolatie van je woning. Er zijn meerdere soorten HR-glas verkrijgbaar. Zo kun je kiezen voor:

HR++ glas: HR++ glas is dubbelglas. Het bestaat uit twee glasplaten en een ruimte daartussen die gevuld is met edelgas.

Dit maakt het een glas met prima isolerende eigenschappen. HR++ glas wordt dan ook veel verkocht doordat het uitstekend isolerend glas is.

HR+++ glas: HR+++ glas is driedubbel glas, ook wel triple glas genoemd. Doordat dit hoogrendementsglas uit drie glasplaten bestaat, waarbij de twee ruimtes ertussen ook weer gevuld zijn met edelgas is het nog eens extra goed isolerend.

Momenteel is HR+++ glas het beste isolerende glas wat op er op de markt te krijgen is. Wel ben je met HR+++ glas uiteraard duurder uit dan met HR++ glas.

Laat meteen alle ramen vervangen

Als woningeigenaren zijn we vaak geneigd om alleen die ramen te vervangen waarbij dit ook echt nodig is. Heel begrijpelijk ook want met een dergelijke vervanging is best een investering gemoeid.

Toch kan het – juist ook vanuit kostenoogpunt bekeken – in sommige gevallen beter zijn om gelijk al je ramen te vervangen door nieuwe. Zijn de andere ramen over niet al te lange tijd ook aan vervanging toe dan is het vaak voordeliger om ze gelijk allemaal te vervangen:

  • Laat je de klus van ramen vervangen in één keer doen, dan heb je doorgaans recht op kwantumkorting op de aanschaf en/of de installatiekosten van de ramen.
  • Doordat alle ramen in één keer worden vervangen bespaar je ook op de voorrijkosten.

Verder is het natuurlijk ook fijn dat je meteen kunt genieten van het gemak van nieuwe PVC ramen in je gehele huis. Zo heb je hier voor zeer lange tijd geen omkijken meer naar.

Offertes aanvragen bij PVC raamspecialisten

Wil je graag je woning voorzien van nieuwe PVC ramen en profiteren van alle gemakken zoals weinig onderhoud en betere isolatie?

Win advies in bij PVC raamspecialisten. Vraag hieronder gratis en vrijblijvend nú PVC raam offertes aan om te vergelijken.

Vergelijkbare berichten