PVC Ramen En Deuren Met HR-glas

PVC Ramen Voor Een Dakkapel [Incl. Kosten]

Zijn je kozijnen die in de dakkapel zitten verouderd? Kies voor nieuwe PVC ramen in je dakkapel. Zo heb je minder last van warmteverlies en ben je met (nieuwe) PVC ramen minder tijd kwijt aan onderhoud.

Hieronder lees je meer over de verschillende PVC ramen voor je dakkapel.

Vergelijk PVC raamspecialisten

Ontvang offertes van erkende PVC raamspecialisten, binnen 2 minuten aangevraagd.

Vraag PVC raam offertes aan ▸
✓ Gratis en vrijblijvend

Wat zijn de voordelen van PVC ramen in je dakkapel?

De plaatsing van een PVC ramen heeft de volgende voordelen:

Gunstig in prijs: Voor een PVC ramen betaal je minder dan voor een houten of aluminium kozijnen. Over de kosten van PVC ramen in een dakkapel lees je meer onder het kopje ‘Wat kosten PVC ramen voor een dakkapel?‘.

Onderhoudsvrij: PVC ramen hoeven niet geschilderd te worden, alleen af en toe schoonmaken volstaat. Voor de rest heb je er eigenlijk geen onderhoud aan.

Goede isolatie: PVC ramen isoleren goed tot zeer goed. Kies je daarnaast voor hoogrendementsglas, dan zal het warmteverlies minimaal zijn.

Nauwelijks van hout te onderscheiden: Kies je voor een houtnerf structuur dan is het materiaal moeilijk van hout te onderscheiden.

Lange levensduur: PVC gaat lang mee dus je hebt lang plezier van je dakkapel.

Pak ook de voordelen mee van PVC ramen in je dakkapel. Vraag hier gratis offertes aan bij raamnspecialisten.

Soorten PVC ramen voor in het dakkapel

Je kunt kiezen uit verschillende uitvoeringen van het PVC raam van je nieuwe dakkapel, bijvoorbeeld:

  • Een dubbel raam.
  • Een triple raam met bijvoorbeeld twee vaste ramen en een draai/kiepraam in het midden.
  • Vier ramen op een rij.

Hierin zijn verschillende combinaties mogelijk, dus het aantal ramen en het soort raam: bijvoorbeeld vaste ramen en draaikiepramen.

Drie PVC ramen in een dakkapel

Bron foto: ecokozijnen.nl

PVC vast raam

Kenmerkend voor een vast raam is uiteraard dat het niet open kan. Deze keuze lijkt op het eerste gezicht niet voor de hand liggend. Waarom zou je kiezen voor een raam dat niet open kan? Niet in alle ruimtes is het nodig dat een raam open kan.

Meer lichtinval via dit raam kan dan voldoende zijn. Een vast raam is bovendien minder gevoelig voor inbraak. Wil je toch liever de ruimte kunnen ventileren dan kun je beter voor een draaikiepraam kiezen in plaats van een vast raam.

PVC draaikiepraam

Een PVC draaikiepraam is een kozijn dat een draai- en een kiepfunctie heeft. Dit raam heeft scharnieren in de onderstijl en in de zijstijl bevestigd. Er zijn bij dit raam dus twee standen mogelijk:

  • Draaien: Bij het draaien wordt het draaikiepraam altijd naar binnen geopend.
  • Kiepen: Bij de kiepstand valt het raam naar binnen.

Om van draaistand naar kiepstand te gaan en omgekeerd moet je het raam eerst volledig sluiten, zodat het over kan gaan op een ander mechanisme.

Draaikiepramen bieden je dus uitgebreide mogelijkheden om de ruimte te ventileren. Ook voor dakkapellen worden ze heel veel gebruikt.

Draairamen

Een PVC draairaam is wat anders dan een PVC draai/kiepraam. Dit type kozijn kan namelijk alleen naar binnen draaiend open en kan dus niet kiepen.

Niet op elke plek is het mogelijk om een raam te kiepen. Denk hierbij aan kleinere ruimtes zoals een toilet, badkamer of kantoor. Op deze plekken kan dan gekozen worden voor een draairaam.

Uitzetramen

Uitzetramen hebben scharnieren aan de bovenzijde, terwijl de onderzijde van het raam naar buiten uitzet. Dit type raam is ideaal voor het ventileren van ruimtes, omdat ze ook tijdens een lichte regenbui open kunnen blijven.

Doordat het raam naar buiten draait, kun je de vensterbank die voor het raam zit, blijven gebruiken. Uitzetramen zie je ook vaak in de keuken.

Zo kun je het raam gemakkelijk openzetten naar buiten. Bij een naar binnen vallend raam zou deze over het aanrecht vallen, wat niet zo praktisch is.

Zijlichten

Voor in je PVC raampartij kun je ook kiezen voor zogenaamde zijlichten. Hierbij zorgt het draaien ramen (draaikiep/valraam/uitzet) voor voldoende ventilatie en de extra zijlichten voor een mooi uitzicht en dat er genoeg licht de kamer binnen komt.

Zijwang met glas

Je kunt voor nog meer lichtinval kiezen door de zijwangen van de dakkapel van glas te voorzien. Zo valt er via de zijkanten van de dakkapel ook licht naar binnen.

Zeker in een van zichzelf donkere ruimte zoals een zolderkamer kan dit veel verschil maken.

PVC ramen in dakkapel met glazen zijwang

Bron foto: dreumel.nl

Binnen- of buitendraaiend openen?

Wat is nu handiger bij een dakkapel, een naar binnen of naar buiten draaiend raam?

Voordelen van een naar binnen draaiend raam:

  • Het raam hoeft niet volledig geopend te worden om een ruimte te ventileren. Door dit raam op de kiepstand te zetten komt er frisse lucht de kamer binnen.
  • Waait het hard, dan krijgt de wind minder vat op een naar binnen draaiend raam.
  • Naar binnen draaiende ramen kun je gemakkelijk van binnenuit schoonmaken.

Voordelen van een naar buiten draaiend raam:

  • Heb je weinig ruimte binnen om het raam open te zetten dan is het handiger als het raam naar buiten draait.
  • Laat je raamdecoratie aanbrengen dan zit een naar buiten draaiend raam hierbij niet in de weg wat bij binnendraaiende ramen wel vaak het geval is.
Vergelijk PVC Raamspecialisten
100% Vrijblijvend en Kosteloos

Dakkapel kozijnen vervangen

Heb je een bestaande dakkapel maar is deze niet meer in een goede staat? Het is niet altijd nodig om een complete dakkapel te vervangen.

Het kan voldoende zijn om de (houten) kozijnen te vervangen door nieuwe PVC ramen. Ook de (houten) zijwangen kunnen vervangen worden door nieuwe PVC ramen.

Door te kiezen voor renovatie van je dakkapel kan deze weer een lange tijd mee.

Prefab dakkapel

Bij een prefab dakkapel worden alle onderdelen vooraf in een fabriek gemaakt. Denk daarbij aan onderdelen zoals de zijwangen, het kozijn en het dak. Veelal worden deze onderdelen ook al in elkaar gezet in de fabriek.

Zo is de dakopbouw al direct geïsoleerd, waterdicht en zijn de (PVC) ramen al gemonteerd.

Een prefab dakkapel is voordeliger dan een traditioneel gemaakte dakkapel. Dit komt omdat de productie bij een prefab model veel efficiënter is.

Wat kosten PVC ramen voor een dakkapel?

Hieronder zie je de gemiddelde kosten voor (het vervangen) PVC ramen voor in een dakkapel. De prijzen zijn inclusief btw en montagekosten.

In sommige gevallen is het nodig om een steiger of hoogwerker (laten) huren bij het monteren van de ramen in een dakkapel. Deze komen bovenop de montageprijzen.

HR++HR+++
2 vaste kozijnen, 1 draai/kiepraam
(150 x 60 cm)
€710 €750
1 draai/kiepraam
(120 x 80 cm)
€585 HR++ €620
Steiger
(inclusief opbouw)
€100 -
Kraan €250 -

Offertes aanvragen bij PVC raamspecialisten

Wil je een PVC ramen laten plaatsen in je dakkapel en andere delen van je huis? Dan is het verstandig om bij verschillende PVC raamspecialisten een offerte op te vragen. Zo kun je een goede prijsvergelijking maken.

Vergelijk PVC raamspecialisten

Ontvang offertes van erkende PVC raamspecialisten, binnen 2 minuten aangevraagd.

Vraag PVC raam offertes aan ▸
✓ Gratis en vrijblijvend