PVC Ramen En Deuren Met HR-glas

Goedkope Schuifraam [Kosten + Soorten]

Een schuifraam is een mooie toevoeging voor je huis. Het woongenot wordt zeker verhoogd met een doorgang die je snel en gemakkelijk toegang verleent tot je tuin.

Voor wie een schuifraam een (te) grote investering vindt, zijn er mogelijkheden om de aanschafkosten te beperken.

In dit artikel lees je meer over hoe je voor minder geld toch een fijne schuifraam kunt hebben.

Snel een schuifraam specialist vinden?

Ontvang offertes van erkende schuifraam specialisten, binnen 2 minuten aangevraagd.

Vraag gratis schuifraam offertes aan ▸
✓ Gratis en vrijblijvend

Soorten schuiframen en materialen

Er zijn verschillende soorten schuiframen waar je uit kunt kiezen. Daarnaast heb je ook de keuze uit verschillende materiaalsoorten.

Deze keuzes zijn allemaal van invloed op de prijs.

Je kunt hierop dus wel het nodige besparen door voor de goedkopere opties te gaan.

Soorten schuiframen

Kiepschuifraam: Een kiepschuifraam kun je zien als een handige combinatie tussen een kiepraam en een schuifraam. Met een kiepschuifraam is het ook mogelijk om even te ventileren zonder dat je de hele schuifraam hiervoor open hoeft te schuiven.

Een kiepschuifraam heeft dus een schuifdeur die je niet alleen kunt schuiven maar ook kunt kiepen. Dit brengt wel met zich mee dat de bediening van dit type schuifraam wat zwaarder is.

Hefschuifraam: De goedkopere variant schuifraam wordt ook wel een hefschuifraam genoemd. De hefschuifraam wordt vaak geplaatst bij een grotere doorgang. Kenmerkend voor de hefschuifraam is dat de rails in de ramen verwerkt zitten. Hierdoor heeft een hefschuifraam geen hoge drempel.

De schuifdeur van een hefschuifraam kun je alleen maar schuiven en niet kiepen.

Het hefschuifraam is de meest populaire schuifraam.

Vergelijk Vrijblijvend Schuifraam Specialisten
100% Vrijblijvend - Binnen 2 minuten aangevraagd

Materialen

PVC schuifraam: Schuiframen van kunststof worden heel veel gekozen. Kunststof is dan ook een duurzaam materiaal dat bovendien gemakkelijk is te onderhouden. Een ander belangrijk voordeel is dat deze schuiframen, net als kunststof kozijnen bijzonder goed isoleren.

Dit heeft weer een positief effect op de hoogte van je energierekening.

Aluminium schuifraam: Aluminium is ook een duurzaam materiaal. Aluminium schuiframen passen heel goed bij een moderne en industriële uitstraling. Ze zijn wel duurder in aanschaf.

Als nadeel hebben ze dat het warmteverlies relatief hoog is, al zijn er op dit gebied wel weer innovaties waardoor dit warmteverlies beperkt wordt.

Houten schuifraam: Een houten schuifraam past goed bij een wat meer klassieke uitstraling. Het heeft een natuurlijke uitstraling en biedt de mogelijkheid om de kleur van het schuifraam later te veranderen. Hout vraagt wel meer onderhoud.

Vind je dit geen probleem dan kan een houten schuifraam een goede keuze zijn.

Wil je een goedkope schuifraam dan is een kunststof schuifraam een goede keuze. Deze zijn gemiddeld goedkoper dan een houten of aluminium schuifraam.

Dubbele of enkele schuifraam?

Voor de prijs maakt het ook verschil of het om een enkele of een dubbele schuifraam gaat.

Enkele schuifraam: Een enkele schuifraam heeft één enkele schuif, dus één deur die van links naar rechts en andersom kan schuiven. Hierbij kan het schuivende deel zowel het linkse als het rechtse gedeelte van de schuifraam zijn. Het andere deel is een vast raam.

Dubbele schuifraam: Bij een dubbele schuifraam is het kozijn met twee deuren afgehangen. Dit houdt dus in dat er twee deuren in het midden zitten. Bij een enkele schuifraam heb je de beschikking over één deur.

Bij een dubbele schuifraam dus over twee deuren. Deze deuren kunnen beide een kant op worden geschoven.

Een enkele schuifraam is in de meeste gevallen een prima keuze, die ook nog eens voordeliger is dan een dubbele schuifraam.

Welk soort schuifraam is de goedkoopste?

Met alle informatie hierboven kom je uit op de volgende type schuifraam:

Het meest voordelige schuifraam is een enkele kiepschuifraam van kunststof met standaard HR++ en in een standaard kleur. Vraag hier gratis offertes aan bij schuifraam specialisten.

Wat kost de goedkoopste schuifraam?

De goedkoopste schuifraam kost gemiddeld €1.900. Deze is van kunststof en 2 meter breed x 2 meter hoog.

Deze gemiddelde kosten zijn:

  • Montagekosten;
  • In kunststof uitvoering;
  • Inclusief standaard HR++ glas;
  • Standaard kleur;
  • Btw;
  • Verwijder- en afvoerkosten.

De €1.900 bestaat voor €1.400 uit materiaal kosten (schuifraam en aanverwant materiaal) en €500 aan arbeidskosten.

Vergelijken

In het overzicht zie je de gemiddelde kosten voor verschillende afmetingen en soorten in kunststof uitvoering. Een 3 meter brede schuifraam is de meest gekozen breedte. Alle kosten zijn inclusief btw, arbeidskosten, prijs voor de schuifraam, standaard kleur en HR++.

Kunststof schuifraam (met HR++ glas)Kosten
Kiepschuifraam (2 m breed x 2 m hoog) €1.900
Kiepschuifraam (3 m breed x 2 m hoog) €2.300
Hefschuifraam (2 m breed x 2 m hoog) €2.600
Hefschuifraam (3 m breed x 2 m hoog) €3.700

Tweedehands schuifraam kopen

Vind je een nieuwe schuifraam toch wel erg duur? Je kunt overwegen om een tweedehands schuifraam aan te schaffen.

Op sites als 2dehands.be kun je eens gaan kijken wat het aanbod is in tweedehands schuiframen. Met een beetje geluk, kom je er net de schuifraam tegen die voor jouw woning geschikt is.

Tweedehands schuiframen kunnen best nog van een prima kwaliteit zijn. Wanneer iemand bijvoorbeeld aan het verbouwen is en iets anders wil, kun je soms voor een aantrekkelijke prijs een goede schuifraam aanschaffen.

Het is wel lastig om een exact passende 2e hands schuifraam te vinden die voldoende isoleert.

Standaard kleur kiezen

Ook op het gebied van kleur zijn er goedkopere en duurdere keuzes te maken. Zo zijn de standaard schuifraam kleuren zoals wit, 9016 en 9010 bij de meeste leveranciers het voordeligst.

Kies je voor een afwijkende kleur dan betaal je bij de ene leverancier hiervoor een meerprijs, maar bij andere leveranciers zit dit al in de prijs berekend.

Het is goed om hier dus even naar te kijken bij het bestellen van een schuifraam.

Witte PVC schuifraam

Bron foto: lifestylewindows.co.uk

Afwerking

De afwerking van de schuifraam heeft uiteraard ook invloed op de prijs. Zo kun je voor een mat, glossy of een metallic lak kiezen. Voor een glossy of metallic afwerking van de lak, betaal je ongeveer 5% meer.

Door te kiezen voor een standaard finish zoals mat ben je het meest voordelig uit.

Glas voor de schuifraam

Dan is er ook nog de keuze voor het glas dat in de schuifraam moet komen. Je wilt uiteraard wel dat het glas goed isoleert. De standaard op het gebied van isolerend glas is hoogrendementsglas. Zo heb je:

HR++ glas: Dit type dubbel glas is voorzien van gas en folie wat het extra isolerend maakt. HR++ glas is betaalbaarder en isoleert goed.
HR+++ (drie glasplaten) glas: Dit type driedubbel HR-glas is duurder in aanschaf, maar isoleert nog beter dan HR++ glas.

Zelf de schuifraam inmeten

Om kosten te besparen kun je ervoor kiezen om de schuifraam zelf in te meten. Het risico bestaat dan wel dat de meting niet perfect gebeurt waardoor de schuifraam niet het juiste formaat heeft.

Het is dan ook verstandig om dit toch aan de schuifraam specialist over te laten om dit soort problemen te voorkomen.

Offertes aanvragen bij schuifraam specialisten

Een laatste tip om te besparen op de kosten is om bij meerdere schuifraam specialisten offertes op te vragen. Zo kun je een goede prijsvergelijking maken en nog wat op de aanschaf besparen.

Snel een schuifraam specialist vinden?

Ontvang offertes van erkende schuifraam specialisten, binnen 2 minuten aangevraagd.

Vraag gratis schuifraam offertes aan ▸
✓ Gratis en vrijblijvend