PVC Ramen En Deuren Met HR-glas

Welk Glas Kiezen Voor Het Schuifraam?

Ga je een schuifraam aanschaffen of vervangen? Dan krijg je ook te maken met de vraag welk soort glas erin moet komen. Geen onbelangrijke vraag want de schuifraam bestaat natuurlijk voor het grootste deel uit glas en zorgt voor het isolerende vermogen.

In dit artikel lees je meer over welke glassoorten er verkrijgbaar zijn voor plaatsing in je bestaande of nieuwe schuifraam.

Snel een schuifraam specialist vinden?

Ontvang offertes van erkende schuifraam specialisten, binnen 2 minuten aangevraagd.

Vraag gratis schuifraam offertes aan ▸
✓ Gratis en vrijblijvend

Welke soort glas voor de schuifraam?

Heel belangrijk is natuurlijk dat het glas goed isolerend is om te voorkomen dat de warmte via het glas van de schuifraam naar buiten ontsnapt en je veel moet stoken om de kamer warm te houden.

Enkel glas of het oudere dubbele glas (luchtgevuld) voldoet niet meer aan de normen en zorgen voor warmteverlies.

Kies voor HR-glas eventueel in de vorm van veiligheidsglas of zonwerend glas.

Isolerend glas in je schuifraam voor warmer huis

Bron foto: archiexpo.com

Bestaat er hoogrendementsglas voor de schuifraam?

Standaard worden schuiframen vaak voorzien van dubbel hoogrendementsglas HR++. Het is echter ook mogelijk om te kiezen voor HR+++ glas, ook wel triple glas genoemd, wat nog beter isoleert.

Wat is HR++ glas voor schuifraam?

HR++ glas is dubbel glas dat is gevuld met edelgas en voorzien is van een onzichtbaar warmte reflecterende metaalcoating die zonlicht doorlaat, maar de warmte in een ruimte terugkaatst.

De reflecterende metaalcoating aan de binnenzijde van HR++ glas reflecteert warmtestraling waardoor de warmte binnen blijft.

De gasvulling tussen de glasbladen voorkomt dat de kou van buiten wordt doorgegeven aan de binnenruit en omgekeerd, dat de warmte van binnen wordt doorgegeven aan de glasplaat aan de buitenzijde.

Wat is HR+++ glas voor de schuifraam?

HR+++ glas wordt ook wel triple glas genoemd. Het bestaat uit drie glasplaten met daartussen twee spouwen. In deze twee spouwen bevindt zich net als bij HR++ glas edelgas (zoals argon of krypton).

Dit zorgt ervoor dat er nauwelijks warmte kan ontsnappen. Verder zit er een coating op één of meerdere glasplaten, zodat het een nog hogere isolatiewaarde heeft.

Vraag aan schuifraamspecialisten of je huidige schuifraam geschikt is voor dubbel of triple hr glas of dat je schuifraam vervangen moet worden. Vraag hier gratis schuifraam offertes aan.

HR++ glas of HR+++ glas kiezen voor je schuifraam?

Is jouw woning goed geïsoleerd en bestaan je andere ramen ook uit HR++ glas, dan kun je voor de schuifraam volstaan met HR++ glas. Het is dan weinig zinvol om HR+++ glas in je schuifraam te laten zetten.

De warmte die de schuifraam tegenhoudt zou dan op een andere plek weer verloren gaan. HR+++ glas vind je vooral in woningen die al zeer goed zijn geïsoleerd.

Isoleer ook jou huidige of nieuwe schuifraam met isolerend glas. Vraag hier gratis schuifraam offertes aan.

Is er veiligheidsglas voor de schuifraam?

Veiligheidsglas komt in twee vormen:

Gelaagd glas

Dit gelaagde veiligheidsglas bestaat uit minimaal twee lagen die door middel van folie met elkaar zijn verbonden. Hierdoor is het vrijwel onmogelijk om er doorheen te vallen of het te breken. Het folie zorgt ervoor dat het glas, mocht er toch een breuk ontstaan, zoveel mogelijk één geheel blijft.

Gehard glas

Dit type veiligheidsglas is ongeveer 5x sterker dan standaard HR-glas. Mocht er toch een grote klap tegen gehard glas komen, valt het in kleine korrels uiteen. De kans op lichamelijk letsel is hierdoor veel kleiner dan bij standaard glas.

Een ander voordeel is dat gehard glas goed bestand is tegen temperatuursverschillen, waardoor het extra geschikt maakt voor de schuifraam.

Ook gehard glas is een goede keuze als schuifraam glas. Belangrijk is wel dat de schuifraam dit zwaardere veiligheidsglas kan dragen.

Maar er zijn nog meer soorten veiligheidsglas:

Letselbeperkend glas: Zeker bij plekken waar het glas makkelijk bereikbaar is, zoals bij een schuifraam, is de kans op ongelukken aanwezig.

Letselbeperkend glas, zoals gehard glas is glas met een veilig breukpatroon, wat betekent dat er bij breuk geen grote scherven of openingen ontstaan, wat de kans op ernstig letsel kan voorkomen.

Doorvalveilig glas: Doorvalveilig glas is zo sterk dat personen er niet doorheen kunnen vallen. Zeker met spelende kinderen is dit een fijn idee. Letselbeperkend glas is niet doorvalveilig.

Inbraakwerend glas: Veiligheidsglas kan ook je bezittingen beschermen tegen inbrekers.

Inbraakwerend glas maakt het vrijwel onmogelijk voor inbrekers om in korte tijd een opening in het glas te forceren.

Bestaat er zonwerend glas voor de schuifraam?

Op de warmere dagen wanneer de zon volop schijnt op het glas van je schuifraam kan het binnen behoorlijk warm worden. Met zonwerend glas houd je de warmte voor een langere periode buiten. En in de winter houdt het juist de warmte langer binnen.

Bij zonwerend glas is er een laagje metaaloxide op het glas aangebracht. Hierdoor is het glas minder doorzichtig en worden de zonnestralen gedeeltelijk gereflecteerd.

Zonwerend glas is er zowel in HR++ glas als in HR+++ glas.

Vergelijk Vrijblijvend Schuifraam Specialisten
100% Vrijblijvend - Binnen 2 minuten aangevraagd

Glas van de schuifraam vervangen

Heb je al een schuifraam dan kan het zijn dat de glazen na verloop van tijd aan vervanging toe zijn.

Zo kan het zijn dat er aan de binnenkant van de glazen vocht ontstaat als gevolg van een lek raam. Of je ervaart meer tocht die via het glas van je schuifraam in huis trekt.

Ook kan het glas beschadigd zijn geraakt door een ongelukje.

Het is mogelijk om dan het glas van je schuifraam te vervangen. Hierbij is het goed om te kijken wat de staat van de schuifraam als geheel is. Het kan zijn dat het verstandiger is om de hele schuifraam te vervangen.

Glas vervangen voor bestaande schuifraam

Bron foto: windowgeeks.co.uk

Complete schuifraam (met nieuw glas) vervangen

Heb je last van tocht bij je schuifraam en vertoont het andere gebreken, dan is het waarschijnlijk tijd voor een nieuwe generatie schuifraam met isolerend glas.

Het is tijd voor een nieuwe schuifraam als:

  • Je veroudert dubbel of enkel glas in je schuifraam hebt en de schuifraam is niet geschikt voor hoogrendementsglas;
  • De schuifraam is scheef komen te staan;
  • De rails en hang- en sluitwerk werkt niet naar behoren en vervangen is relatief prijzig.

Hiermee verhoog je het comfort en verlaag je de energierekening verder.

Wat kost schuifraam glas?

Hieronder zie je de gemiddelde kosten voor een schuifraam met isolerend glas.

Wat kost het vervangen van glas in een schuifpui?

Je moet rekening houden met gemiddeld €450 per schuifraam deel met HR++ glas. Dit is inclusief glas, btw en arbeidskosten.

Nieuwe schuifpui laten plaatsen

Wil je toch het  gehele schuifraam laten vervangen? Hieronder zie je de gemiddelde kosten voor de twee meest gekozen soorten schuiframen, inclusief btw, arbeidskosten,  glas.

Type schuifraam (3 meter breed)met HR++ glasmet HR+++ glas
Hefschuifraam €4.000 €4.250
Kiepschuifraam €2.300 €2.550

Hieronder zie je de gemiddelde kosten voor het glas. Deze zitten bij de bovenstaande kosten voor de kiepschuifraam en hefschuifraam inbegrepen.

Glas in schuifpuiKosten
HR++ kosten €400
HR+++ kosten €650

Offertes aanvragen bij schuifraam specialisten

Ga je een schuifraam aanschaffen vraag dan bij meerdere schuifraam specialisten een vergelijkbare offerte op, zodat je een goede prijsvergelijking kunt maken.

Snel een schuifraam specialist vinden?

Ontvang offertes van erkende schuifraam specialisten, binnen 2 minuten aangevraagd.

Vraag gratis schuifraam offertes aan ▸
✓ Gratis en vrijblijvend