Beste Gasverwarmingsketel Merken {2024}

Ben je toe aan een nieuwe verwarmingsketel ? Op de Belgische markt is er een groot aanbod van merken verwarmingsketels waar je uit kunt kiezen.

In deze gids vind je

  • een overzicht van de meest bekende merken HR-condensatieketels
  • lees je over de top drie beste HR-condensatieketel merken.
  • en over alternatieven voor de HR-condensatieketels op aardgas.
Vergelijk snel verwarmingsspecialisten
Ontvang gratis offertes van erkende vakmensen, binnen 2 minuten aangevraagd.
Gratis en vrijblijvend

Wat zijn de meest bekende gasketel merken?

Hieronder vind je een overzicht van de meest bekende merken verwarmingsketel. Naast het vergelijken van de diverse merken is het heel belangrijk dat je ook kijkt naar het vermogen van de HR condensatieketel.

Een verwarmingsintstallateur kan je helpen met het maken van een goede keuze. Vraag hier gratis offertes.

Remeha: Remeha is een vertrouwd merk met ruim 80 jaar ervaring op het gebied van warmte en warmwatercomfort. Het bedrijf heeft grote ambities voor de toekomst.

Zo vertaalt het de nieuwste technologieën naar huiselijk comfort en energiebesparing. Remeha levert o.a. (compacte) verwarmingsketels, thermostaten en (zonne)boilers.

Remeha logo

ATAG: Dit bedrijf uit de Achterhoek in Nederland maakt al ruim zeventig jaar verwarmingsproducten. Het bedrijf vindt het erg belangrijk dat er zuinig en duurzaam met energie wordt omgegaan.

Dit zie je terug in hun verwarmingsproducten, die zorgen voor een schone verbranding en lage CO2 -uitstoot. Volgens ATAG hoef je niet in te leveren op comfort om te kunnen genieten van een energiezuinige wereld en een comfortabele woning.

ATAG logo

Vaillant: Vaillant maakt onderdeel uit van de internationale Vaillant Group, de grootste verwarmingsketel fabrikant van Europa. Vaillant levert betrouwbare en optimaal functionerende apparaten.

De moderne techniek van Vaillant staat garant voor optimaal comfort, kwaliteit, betrouwbaarheid, lange levensduur en besparing van energiekosten.

Vaillant logo

Itho Daalderop: Het bedrijf Itho Daalderop legt de nadruk op comfort, gezondheid en energiezuinigheid. Met de door hun geproduceerde apparaten is het mogelijk om energieneutraal te wonen.

Dit doen ze door een breed assortiment van verwarmings-, ventilatie-, tapwater en regeltechniek-oplossingen aan te bieden.

Itho Daalderop

Viesmann: Viesmann België maakt deel uit van de Viessmann Group, een van oorsprong Duits familiebedrijf. Het is internationaal één van de toonaangevende fabrikanten van verwarmingssystemen, industriële systemen en koelsystemen.

Viessmann

Elektrische verwarmingsketels

Behalve verwarmingsketels die werken op aardgas zijn er ook elektrische verwarmingsketels. Bij de elektrische cv-ketel wordt er door middel van elektriciteit een verwarmingselement opgewarmd, wat er weer voor zorgt dat het water in de centrale verwarming (radiatoren of vloerverwarming) opwarmt.

Het verwarmen van tapwater moet door een (elektrische) boiler of zonneboiler worden geleverd.

Kies ook voor een A-merk ketel. Vraag hier gratis offertes aan bij verwarmingsinstallateurs.

Merken elektrische verwarmingsketels

De volgende merken bieden elektrische verwarmingsketels aan:

  • Mikotherm
  • Elterm

Wat zijn cv-ketels op waterstof

Als het gaat om alternatieven voor de gasgestookte ketel dan wordt de verwarmingsketel op waterstof regelmatig genoemd.

Er zijn verschillende fabrikanten bezig met het experimenteren met waterstofketels. Het zal nog wel een lange tijd duren voordat een waterstofketels gemeengoed worden, als er al op grote schaal gekozen wordt voor deze brandstof. Het kan goed zijn dat de warmtepomp toch de warmtebron van de toekomst wordt.

Merken verwarmingsketels op waterstof

De volgende fabrikanten zijn bezig met het ontwikkelen van cv-ketels op waterstof:

  • Remeha
  • Nefit
  • Bosch

Offertes aanvragen bij verwarmingsinstallateur

Er valt heel wat te kiezen op het gebied van verwarmingsketels. Zowel het grote aanbod in merken als in varianten kan de keuze best lastig maken. Verwarmingsinstallateurs kunnen je adviseren over welke verwarmingsketel voor jouw situatie geschikt is.

Benieuwd naar de verschillende kosten en merken die bij je huis passen? Vraag nú gratis en vrijblijvend verwarmingsketel offertes aan bij meerdere verwarmingsinstallateurs.

Vergelijkbare berichten