Canadian Solar Zonnepanelen {Review}

Canadian Solar is een merk met een sterke reputatie. De zonnepanelen van Canadian Solar staan bekend om hun hoge efficiëntie en betrouwbaarheid.

Maar wat zijn de garanties en prijzen voor Canadian Solar zonnepanelen? In deze gids lees je meer over het merk, de prijzen, garanties, de kwaliteit en welke zonnepanelen ze leveren.

Vergelijk zonnepanelen specialisten
Ontvang gratis offertes van erkende vakmensen, binnen 2 minuten aangevraagd.
Gratis en vrijblijvend

Wat is het merk Canadian Solar?

Canadian Solar werd in 2001 opgericht in Canada en het bedrijf is 100% verticaal geïntegreerd. Dat betekent dat ze het hele productieproces binnen het bedrijf wordt uitgevoerd. Van grondstof tot eindproduct. Hierdoor hebben ze goede controle op de kwaliteit. De Canadian Solar zonnepanelen worden naast Canada ook in China en andere Aziatische landen geproduceerd.

Canadian Solar zonnepanelen

Waarom zijn Canadian Solar zonnepanelen interessant?

Dit zijn de belangrijkste aspecten van Canadian Solar:

 • Erg interessante prijs-kwaliteitverhouding
 • Gemiddeld voordeliger dan de meeste Tier 1 merken
 • Goede garantietermijnen. Hier lees je meer over onder het kopje ‘Garanties op Canadian Solar zonnepanelen?‘.
 • Strenge kwaliteitscontroles op maar liefst 359 punten
 • Panelen zijn getest in extreme omstandigheden

Canadian Solar: Tier 1 zonnepanelen

Zonnepanelen merken worden verdeeld in een Tier systeem met drie niveaus. Tier 1 is hierbij het beste. Canadian Solar is een Tier 1 merk.

Tier 1 betekent dat het merk:

 • Bij de top 2% van de zonnepanelen fabrikanten hoort.
 • Al minstens 5 jaar zonnepanelen produceren.
 • Investeert in innovatie en een sterk geautomatiseerd productieproces heeft.
 • Controle heeft over het hele productieproces, van de inkoop van grondstoffen tot de assemblage van de panelen. Zo kunnen ze consistente kwaliteit waarborgen.

Interesse in Canadian Solar panelen of andere tier 1 merken? Vraag hier gratis zonnepanelen offertes aan.

Wat zijn de garanties voor Canadian Solar zonnepanelen?

Op zonnepanelen krijg je verschillende garanties. Naast de vermogensgarantie en productgarantie krijg je ook nog installatiegarantie. Maar de installatiegarantie ligt bij de specialist die je zonnepanelen daadwerkelijk heeft geplaatst. De vermogensgarantie en productiegarantie bij Canadian Solar of ander merk.

Productgarantie

De productgarantie is de garantie op de panelen zelf. Net zoals je garantie krijgt op een tv of een koelkast. Bij defecten aan de panelen zelf, kan je hier aanspraak op maken.

Canadian Solar geeft je 12 jaar productgarantie (voor HiKu, Ku, BiHiKu modellen) en 15 jaar voor de HiDM modellen.

Vermogensgarantie

Om te beoordelen hoe voordelig een zonnepanelen systeem voor je is, moet je weten wat het je oplevert. Daarvoor kijk je naar het vermogen van de panelen. Je wilt dus precies weten op wat voor vermogen je kan rekenen, ook op lange termijn.

Op lange termijn gaat het vermogen altijd iets achteruit. Dat is normaal. Dit is gemiddeld een 0,5% tot 1% per jaar.

Zonnepanelenmerken geven aan welk vermogen je mag verwachten na X aantal jaar. Je krijgt daar garantie op. Leveren de panelen minder op dan toegezegd? Dan krijg je een vergoeding voor de misgelopen opbrengst.

Canadian Solar geeft een vermogensgarantie van 25 jaar ((voor HiKu, Ku, HiDM modellen) en 30 jaar voor de BiHiKu modellen.

Interesse in zonnepanelen met een goede garantie? Vraag hier gratis offertes aan bij zonnepanelen specialisten.

Welke soorten zonnepanelen levert Canadian Solar?

Wat voor soorten zonnepanelen produceert Canadian Solar precies?

Monokristallijn

Canadian Solar focust zich dus op de productie van monokristallijn panelen.

Als je nu een zonnepaneel koopt is de kans groot dat het een monokristallijn is. Dit komt omdat dit type zonnepaneel de beste prijs/opbrengstverhouding heeft. Hieronder zie je een standaard monokristallijn zonnepanelen met glazen voorkant en folie achterkant.

Canadian Solar voorbeeld monokristallijn panelen

Monokristallijn zijn in andere varianten te koop; namelijk de full black, glas-glas of BiFacial.

Full black panelen

Full black zonnepanelen worden gekenmerkt door hun volledig zwarte uiterlijk.

De standaard monokristallijn panelen zijn standaard zwart, maar hebben een aluminium frame en witte folie aan de achterkant.

Bij full black panelen is het frame zwart en heb je geen lichte puntjes en lijntjes. Dit geeft de panelen een erg strak uiterlijk. Ze leveren wel iets minder op dan standaard monokristallijn panelen. Dat komt doordat ze sneller warm worden. Als zonnepanelen warm worden, leveren ze iets minder op.

Voorbeeld van all-black monokristallijn van Canadian Solar

Glas-glas zonnepanelen

Canadian Solar levert ook glas-glas zonnepanelen. Dit zijn zonnepanelen waarbij zowel de bovenste als de onderste laag van het paneel gemaakt zijn van glas. Bij standaard zonnepanelen is de onderste laag van kunststof folie.

De twee glaslagen bieden extra duurzaamheid en bescherming. Het zorgt voor een betere weerstand tegen schokken, vocht, temperatuurschommelingen en extreme weersomstandigheden. Glas-glas zonnepanelen hebben dan ook een langere levensduur dan traditionele panelen.

BiFacial

Een variant op de glas-glas zonnepaneel is de BiFacial. Hierbij zitten er aan beide zijdes zonnecellen voor nog een hogere opbrengst. Zo wordt licht dat op de onderkant schijnt ook omgezet in energie.

PERC technologie bij Canadian Solar panelen

Canadian Solar werkt met PERC-technologie. PERC staat voor Passivated Emitter and Rear Cell.

Bij zonnepanelen met PERC-technologie wordt de achterkant van de zonnecel voorzien van een speciaal laagje. Dit laagje zorgt ervoor dat er minder zonlicht wordt gereflecteerd. Zo werken de zonnecellen efficiënter.

Polykristallijn

Polykristallijn panelen waren lang geliefd. Veel merken zijn daarom gestopt met (op grote schaal) polykristallijn zonnepanelen te produceren. Zo ook Canadian Solar. Monokristallijn panelen zijn de standaard geworden. Die leveren een hogere opbrengst op.

Voorbeeld van een Canadian Solar polykristallijn zonnepaneel

Welke modellen levert Canadian Solar?

Er zijn verschillende zonnepanelen series die Canadian Solar verkoopt die geschikt zijn voor woningen of commerciële projecten (gebouwen, zonneparken).

 • Ku: Dit type zonnepaneel is geschikt voor woonhuizen en heeft een rendement van maximaal 19,9%. De Ku zonnepanelen hebben een gemiddelde afmeting van 200 cm hoog x 99,2 cm breedt x 3,5 cm dik.
 • HiDM: De Canadian Solar HiDM is bedoeld voor woonhuizen en heeft een rendement van maximaal 20,4%. De HiDM zonnepanelen hebben een gemiddelde afmeting van 170 cm h x 99,2 cm b x 3,5 cm d.
 • HiKu: De Canadian Solar HiDM is geschikt voor woningen en grotere projecten en heeft een rendement van maximaal 20%. De HiKu zonnepanelen hebben een gemiddelde afmeting van 176,5 cm h x 104,8 cm b x 4 cm d.
 • BiHiKu: Dit is het BiFacial model van Canadian Solar en is vooral bedoeld voor commercieel gebruik. Het heeft een rendement van maximaal 21,1%. De BiHiKu zonnepanelen hebben een gemiddelde afmeting van 213,2 cm h x 104,8 cm b x 3 cm d.

Wat zijn de prijzen voor Canadian Solar zonnepanelen?

Hieronder zie je de gemiddelde prijzen voor de verschillende Canadian Solar zonnepanelen. Bij woningen van 10 jaar of ouder is de btw 6%, bij 10 jaar of nieuwer 21% btw.

De onderstaande prijzen zijn wel exclusief installatiekosten, omvormer en montagematerialen.

Model Prijs per zonnepaneel
(6% btw)
21% btw
HiKu €180 €205
HiDM €148 €170
Ku €132 €150
BiHiKu €233 €266

In wat voor vermogens komen Canadian Solar zonnepanelen?

Bij Canadian Solar vind je zonnepanelen van tussen de 285 Wp en 460 Wp. Wp staat voor Wattpiek. Dit wordt gebruikt om het vermogen van zonnepanelen aan te geven.

De daadwerkelijke opbrengst is vrijwel altijd iets lager. Het volledige vermogen haal je alleen als de omstandigheden perfect zijn. In praktijk is dat bijna nooit zo.

85% van het piekvermogen is daarom een goed uitgangspunt voor de opbrengst. De opbrengst wordt aangegeven in kWh.

Rekenvoorbeelden

 • Een paneel van 285 Wp levert in praktijk ongeveer 242 kWh op (285 x 0,85).
 • Een paneel van 460 Wp levert in praktijk ongeveer 391 kWh op (460 x 0,85).

A-merk alternatieven voor Canadian Solar

Canadian Solar is een erg aantrekkelijke optie, maar er zijn natuurlijk ook alternatieven. Hieronder vind je een lijst van A-merken.

 • REC zonnepanelen: REC draait al lang mee: het merk werd opgericht in 1996. REC begon met de productie van zonnecellen, maar gingen op een gegeven moment volledige zonnepanelen produceren. REC zonnepanelen biedt verschillende soorten monokristallijn zonnepanelen aan met een hoog rendement.
 • Jinko Solar: Jinko Solar is één van de grootste zonnepanelenproducent ter wereld. Door de grootschalige productie, heeft het merk een goede prijs-kwaliteitverhouding. Jinko Solar heeft twee zonnepanelen modellen, de standaard Cheetah en Cheetah HC met de halfcut/cell technologie voor een beter rendement.
 • Trina Solar: Trina Solar is een gerenommeerd zonnepanelen merk dat al sinds 1997 actief is. Trina Solar produceert betrouwbare monokristallijn zonnepanelen tegen een betaalbare prijs. De Trina Solar zonnepanelen maken gebruik van technologieën zoals PERC en halfcell/cut.
 • AEG:  AEG is bekend van witgoed en keukenapparatuur, maar produceren ook zonnepanelen (monokristallijn, glas-glas) en omvomers. AEG heeft zonnepanelen met shingled, PERC en halfcut technologie.
 • Hyundai: Hyundai is vooral bekend als automerk, maar produceert sinds 2005 ook zonnepanelen. Hyundai Solar biedt standaard en full-black monokristallijn zonnepanelen aan met een lange productgarantie van 25 jaar. Hyundai biedt ook zonnepanelen modellen aan met de shingled technologie voor betere opbrengsten.
 • Qcells: Qcells is van oorsprong Duits, maar nu in handen van de Hanwha Group. Het merk levert kwaliteit panelen tegen een gunstige prijs. Qcells zonnepanelen hebben een all-weather technologie waardoor het onder slechtere weersomstandigheden gemiddeld goed blijft opwekken.
 • Risen: Risen Energy is een Chinees merk dat al even meedoet. Het bedrijf produceert sinds 1986 al zonnepanelen. Risen levert monokristallijn zonnepanelen met 15 jaar productgarantie (gemiddeld hoog) en 25 jaar vermogensgarantie (als de degradatie zakt tot onder de 84,8%).
 • DMEGC: DMEGC Solar Energy produceert sinds 2009 zonnepanelen met focus op kwaliteit tegen een betaalbare prijs. DMEGC levert monokristallijn, fullblack en glas-glas zonnepanelen in verschillende vermogens.
 • Suntech: Het Chinese Suntech is één van de grootste producenten van zonnepanelen ter wereld. Het merk stamt uit 2001 en produceert voornamelijk monokristallijn en full-black zonnepanelen met voornamelijk hoge vermogens van 400 Wp of meer.
 • Solarwatt: Solarwatt is een meer dan gevestigd zonnepanelen merk. Solarwatt bestaat al sinds 1993 en waren de eerste die glas-glas zonnepanelen op de markt brachten. Bij deze glas-glas zonnepanelen zitten de zonnecellen tussen twee glasplaten wat zorgt voor een langere levensduur en betere opbrengsten. Het vertrouwen in hun eigen producten is groot omdat je 30 jaar aan vermogensgarantie en productgarantie ontvangt.
 • SunPower: SunPower is een Amerikaanse zonnepanelen fabrikant dat al sinds 1985 actief is. SunPower levert zeer betrouwbare zonnepanelen van hoge kwaliteit. Het is daardoor niet de meest voordelige tier 1 zonnepanelen merk. SunPower heeft twee modellen, de Maxeon (premium) en Performance (budgetmerk van SunPower met hoge kwaliteit).

Offertes aanvragen bij zonnepanelen specialisten

Ook interesse in zonnepanelen? Vraag direct offertes aan. Met zonnepanelen investeer je niet alleen in een groenere toekomst, je verdient je investering ook nog eens terug.

Vraag hieronder gratis + vrijblijvend offertes aan bij zonnepanelen specialisten.

Vergelijkbare berichten