AEG Zonnepanelen: Prijs + Review

Er zijn vele goede merken zonnepanelen op de markt verkrijgbaar. Het bedrijf AEG hoort zeker thuis in het rijtje grote spelers. De zonnepanelen van AEG staan bekend om hun hoogwaardige kwaliteit, betrouwbare rendement en lange levensduur.

Maar wat zijn de gemiddelde prijzen en wat voor garanties geeft AEG op de zonnepanelen?

Hierover lees je hieronder meer.

Vergelijk zonnepanelen specialisten
Ontvang gratis offertes van erkende vakmensen, binnen 2 minuten aangevraagd.
Gratis en vrijblijvend

Wat is het merk AEG zonnepanelen?

AEG is een Duits merk dat je waarschijnlijk vooral kent van witgoed en keukenapparatuur. Daarnaast is het bedrijf zich ook steeds meer gaan toeleggen op de productie van zonnepanelen.

In eerste instantie hield AEG zich voornamelijk bezig met de ontwikkeling van omvormers. Tegenwoordig bieden zij kwalitatief hoogwaardige zonnepanelen aan en zijn ze echt een grote speler op de internationale markt van zonnepanelen.

AEG logo

Waarom voor AEG zonnepanelen kiezen?

Kiezen voor zonnepanelen van AEG heeft meerdere voordelen:

 • De panelen zijn van een hoogwaardige Duitse kwaliteit. Alle gebruikte materialen worden met zorg uitgekozen.
 • AEG zonnepanelen hebben een hoog rendement.
 • AEG zonnepanelen zijn speciaal ontworpen om ook extreme weersomstandigheden goed te kunnen doorstaan.
 • AEG zonnepanelen hebben een lange levensduur.

Wat zijn de prijzen voor AEG zonnepanelen?

Hieronder zie je de gemiddelde prijzen (met 6% en 21% btw) voor de verschillende AEG modellen. De 21% btw is voor woningen van 10 jaar of nieuwer, de 6% btw is voor woningen van 10 jaar of ouder.

Deze prijzen zijn wel exclusief de installatiekosten, montagematerialen en omvormer(s). Voor het laten installeren van een zonnepanelen systeem van 10 panelen betaal je gemiddeld €1.400 aan arbeidskosten (installatiekosten).

Type AEG zonnepaneel Prijs met 6%btw met 21% btw
Monokristallijn €180 €205
Full black monokristallijn €200 €230
Halfcut monokristallijn €222 €255
Shingled monokristallijn €265 €300
Glas-glas monokristallijn €240 €270

In wat voor vermogens komen AEG zonnepanelen?

Ga je zonnepanelen aanschaffen dan krijg je ook te maken met de vraag: welk vermogen heb ik nou eigenlijk nodig? Het vermogen van zonnepanelen wordt uitgedrukt in Wattpiek (Wp).

Met Wattpiek wordt aangegeven: hoeveel stroom een zonnepaneel kan opwekken, uitgaande van de meest optimale omstandigheden.

AEG biedt zonnepanelen aan met vermogens variërend van 250 Wp tot 425 Wp.

Correctiefactor

Het is belangrijk om je te realiseren dat het vermogen van een zonnepaneel het maximale vermogen ofwel het piekvermogen betreft. Dit vermogen wordt alleen bereikt onder de meest gunstige omstandigheden, wat in de praktijk eigenlijk niet voor komt.

Om die reden wordt er een correctiefactor van 0,85 gehanteerd. Met de formule 0,85 x Wattpiek bereken je het vermogen wat in de praktijk zo ongeveer gemiddeld zal worden gehaald.

Voorbeeld:

 • 0,85 x 300 Wp = 255 Wp.

Zijn AEG zonnepanelen Tier 1?

Fabrikanten van zonnepanelen zijn volgens het Tier systeem in drie niveaus in te delen: Tier 1, Tier 2 en Tier 3. Dit systeem betreft een rangschikking van de kwaliteit van de producenten van zonnepanelen, het zegt dus vooral iets over de kwaliteit van de fabrikant, maar daarmee uiteraard ook iets over de zonnepanelen zelf.

AEG is met de productie van zonnepanelen onderdeel van de Tier 1-klasse, wat de hoogste rang is.

Dit betekent dat ze deel uitmaken van de 2% van alle zonnepanelenfabrikanten die veel investeren in research and development (R&D) en al meer dan 5 jaar ervaring hebben in het produceren van zonnepanelen.

Welke soorten AEG zonnepanelen zijn er?

AEG heeft een breed assortiment aan zonnepanelen:

Polykristallijn

Wat zijn AEG polykristallijn zonnepanelen?

 • Polykristallijne zonnepanelen kun je onder meer herkennen aan de blauwe kleur, de aluminium omlijsting en het soms mozaïek-achtige patroon aan de oppervlakte van het paneel.
 • Polykristallijne zonnepanelen worden tegenwoordig niet veel meer verkocht en worden eigenlijk vooral nog geplaatst om kapotte polykristallijne panelen te vervangen.
 • Polykristallijne zonnepanelen hebben zonnecellen die uit meerdere grove kristallen bestaan, deze liggen in verschillende richtingen. Bij monokristallijne zonnepanelen worden deze kristallen tijdens het productieproces nog allemaal in dezelfde richting gelegd. Hierdoor kunnen monokristallijne zonnepanelen meer zonlicht in elektriciteit omzetten dan polykristallijne zonnepanelen.

AEG polykristallijn zonnepaneel voorbeeld

Monokristallijn

Wat zijn AEG monokristallijn?

 • Monokristallijne zonnepanelen zijn wat duurder in aanschaf dan polykristallijne zonnepanelen. Dit komt doordat ze een uitgebreider productieproces kennen en een hoger rendement leveren.
 • De AEG Monokristallijne panelen zijn donkerblauw tot zwart van kleur.
 • De verschillende zonnecellen zijn mooi effen van kleur, terwijl bij polykristallijne panelen de onregelmatige kristalvlakken goed zichtbaar zijn, wat zorgt voor meer reflectie en een wat onrustiger beeld.

Standaard AEG monokristallijn

AEG Full black panelen

Bij de AEG full black panelen, ook wel all black panelen genoemd, zijn niet alleen de cellen van het paneel zwart maar ook de achtergrond en het frame van het zonnepaneel.

Full black panelen worden vooral gekozen vanwege het fraaie uiterlijk dat ze hebben.

Full black PV panelen van AEG

PERC bij AEG monokristallijn panelen

Zonnepanelen die voorzien zijn van PERC technologie zijn anders opgebouwd dan gewone zonnepanelen. PERC-zonnepanelen bestaan namelijk uit twee extra lagen, één voor en één achter de zonnecel.

 • De onderste laag reflecteert het zonlicht terug naar de zonnecellen, bij normale zonnepanelen wordt dit door de folie geabsorbeerd. Deze reflectie zorgt ervoor dat het rendement van de zonnecellen verhoogd wordt.
 • De bovenste laag vangt alleen de belangrijke golflengten op uit de lichtstraling. Licht en straling boven de 1180 nanometer (dit is licht dat weinig zichtbaar licht levert maar wel straling en warmte) wordt geblokkeerd. Warme zonnepanelen verliezen namelijk aan rendement.
 • Een groot voordeel van PERC zonnepanelen is dat ze eerder en later op de dag elektriciteit opwekken, ze hebben namelijk minder zonlicht nodig.

Shingled technologie

Er zijn ook AEG zonnepanelen te vinden met de Shingled technologie. Bij deze technologie liggen de zonnecellen overlappend. Door de Shingled technologie kan een groter gedeelte van een zonnepaneel bestaan uit materiaal dat daadwerkelijk zonne-energie opvangt, wat de opbrengst ten goede komt.

Halfcell

Naast de Shingled zonnepanelen, heb je bij AEG ook nog de Halfcell of Half cut technologie. Hierbij zijn de zonnecellen doormidden gehakt. Hierdoor is er ruimte voor een dubbel aantal zonnecellen op een zonnepaneel. Het grote voordeel van halfcell is doordat de cellen kleiner zijn er minder weerstand ontstaat en de zonne-energie sneller wordt verwerkt en de uiteindelijke opbrengst beter is.

Glas-glas zonnepanelen

Glas-glas zonnepanelen wint aan populariteit. Ook AEG heeft glas-glas zonnepanelen.

 • Gewone zonnepanelen zijn opgebouwd uit een voorzijde van glas en een achterzijde van kunststof. Bij de AEG glas-glas zonnepanelen bestaat zowel de voorkant als de achterkant uit glas. De zonnecellen zitten dus tussen twee glasplaten in.
 • Belangrijke voordelen van glas-glas zonnepanelen zijn dat ze minder snel rendement verliezen en dat ze ook nog eens langer meegaan, tot wel 40 jaar.
 • Glas-glas zonnepanelen zijn wel duurder dan de traditionele soorten zonnepanelen.

Interesse in zonnepanelen van AEG of een ander merk? Vraag hier gratis zonnepanelen offertes aan.

Polykristallijn

Wat zijn AEG polykristallijn zonnepanelen?

 • Polykristallijne zonnepanelen worden tegenwoordig niet veel meer verkocht en het aanbod is vooral tweedehands.
 • Polykristallijne zonnepanelen kun je onder meer herkennen aan de blauwe kleur, de aluminium omlijsting en het soms mozaïek-achtige patroon aan de oppervlakte van het paneel.
 • Polykristallijne zonnepanelen hebben zonnecellen die uit meerdere grove kristallen bestaan, deze liggen in verschillende richtingen. Bij monokristallijne zonnepanelen worden deze kristallen tijdens het productieproces nog allemaal in dezelfde richting gelegd. Hierdoor kunnen monokristallijne zonnepanelen meer zonlicht in elektriciteit omzetten dan polykristallijne zonnepanelen.

AEG polykristallijn zonnepaneel voorbeeld

Wat zijn de garanties op AEG zonnepanelen?

Net als bij andere grote aankopen die je doet is het ook bij zonnepanelen verstandig om te kijken hoe het geregeld is met de garantie. Bij zonnepanelen heb je te maken met verschillende soorten garanties. Zo ook bij AEG zonnepanelen.

Productgarantie

De productgarantie wordt gegeven door de fabrikant, AEG in dit geval. Mocht er gedurende de geldende garantietermijn een defect ontstaan aan één of meer zonnepanelen, dan moet de AEG zorgen voor herstel of vervanging.

Mocht het defect zijn ontstaan door schade veroorzaakt door derden of door bijvoorbeeld natuurgeweld dan valt dit niet onder de garantie.

 • De gemiddelde productgarantie voor zonnepanelen is 10 jaar.
 • AEG heeft een productgarantie van 20 jaar op glas-folie panelen (de standaard panelen) en 30 jaar op glas-glas zonnepanelen.

Vermogensgarantie

Vermogensgarantie betreft de garantie op het vermogen van het AEG zonnepaneel.

Na verloop van tijd gaan zonnepanelen minder presteren. Dit wordt ook wel degradatie genoemd.

Voor de meeste zonnepanelen is dit vermogensverlies ongeveer 0,5% tot 1% per jaar. Dit betekent dat na een periode van 25 jaar de meeste panelen nog 87,5% (bij 0,5%) van hun oorspronkelijke vermogen leveren.

 • De meeste fabrikanten geven een vermogensgarantie na 25 jaar van 80% van het oorspronkelijke vermogen.
 • AEG geeft een vermogensgarantie van 25 jaar op glas-folie (standaard) zonnepanelen en op glas-glas zonnepanelen 30 jaar.

A-merk alternatieven voor AEG

Naast AEG zijn er nog verschillende andere merken zonnepanelen van zeer hoogwaardige kwaliteit. Hieronder worden nog een aantal andere A-merken uitgelicht:

 • SunPower: SunPower is een Amerikaans zonnepanelen bedrijf. Sommige zonnepanelen van SunPower behalen een zeer hoog rendement van wel 22,7%, wat uitzonderlijk hoog is. Verder biedt SunPower zeer goede garanties: de productgarantie is maar liefst 40 jaar op de Maxeon modellen en 25 jaar op de Performance modellen. De vermogensgarantie is 40 jaar voor de Maxeon modellen en 25 jaar voor de Performance modellen.
 • Risen: Risen Solar is een Chinees zonnepanelen merk dat al sinds 1986 actief is. Risen zonnepanelen produceert monokristallijn met onder andere de halfcut/cell technologie en komen in standaard (350 Wp) en hoge vermogens (500 Wp+).
 • Solarwatt: Solarwatt is een Duits bedrijf dat zich specialiseert in glas-glas zonnepanelen. De glas-glas zonnepanelen hebben een lange levensduur van wel 40+ jaar en halen rendementen van ruim 20%. Door de langere levensduur zit er ook langere garanties op Solarwatt panelen.
 • REC: REC zonnepanelen is een Noors bedrijf dat zonnepanelen van hoge kwaliteit aanbiedt. Zo hebben REC zonnepanelen een (zeer) dun frame en halen een hoog rendement, sommige wel 22,3%. REC is niet het meest voordelige merk, maar wel één van de betere zonnepanelen op de markt.
 • Hyundai: Hyundai produceert sinds 2005 zonnepanelen via Hyundai Solar. Het bedrijf biedt een gemiddeld lange productgarantie van 25 jaar. Ook is de vermogensgarantie van 25 jaar.
 • Qcells: Qcells is een belangrijke zonnepanelen merk. Dit van oorsprong Duitse bedrijf werd vanwege een faillissement in 2012 overgenomen door de Hanwha Group. Qcells zonnepanelen zijn betrouwbaar en zijn gemiddeld voordeliger dan de meest andere tier 1 merken. De zonnepanelen komen in verschillende vermogens, met 550 Wp als hoogste vermogen.
 • DMEGC: DMEGC is snel een bekend zonnepanelen merk geworden sinds de oprichting in 2009. Het merk levert betaalbare zonnepanelen modellen van goede kwaliteit. DMEGC heeft een prima productiegarantie van 12 jaar en vermogensgarantie van 25 jaar.
 • Jinko Solar: Jinko Solar staat bekend om de betaalbare panelen en relatief hoge kwaliteit. Het Chinese zonnepanelen merk heeft twee modellen: de Cheetah en de Cheetah HC. De HC staat voor halfcut waardoor deze zonnepanelen modellen betere opbrengsten genereren.
 • Suntech: Suntech is een Chinees zonnepanelen merk en is sinds 2001 uitgegroeid tot één van de grootste PV merken ter wereld. Suntech biedt met de Ultra S, Ultra V en HiSpec series monokristallijn en full-black zonnepanelen aan met hoge vermogens.
 • Canadian Solar: Canadian Solar zonnepanelen produceert sinds 2001 zonnepanelen in Canada en China. Canadian Solar levert monokristallijn in de standaard, full-black, glas-glas en BiFacial variant. Je ontvangt 12 jaar garantie op de HiKu, Ku en HiDM modellen en 15 jaar voor de BiHiKu (BiFacial). Het vermogensgarantie is 30 jaar voor BiHiKu en 25 jaar voor de HiKu, Ku en HiDM modellen.
 • Trina Solar: Trina Solar is een gevestigde naam die goede en betaalbare zonnepanelen levert. Het merk heeft prima garanties van 12 jaar productgarantie en 25 jaar vermogensgarantie (bij een degradatie die onder de 87,5% uitkomt).

Offertes aanvragen bij zonnepanelen specialisten

Zonnepanelen aanschaffen doe je niet zomaar even. Laat je daarom altijd goed adviseren door zonnepanelen specialisten, zodat je samen kunt bekijken wat in jouw geval de beste keuze is.

Vraag hieronder gratis zonnepanelen offertes aan bij specialisten. Geheel vrijblijvend.

Vergelijkbare berichten