Solarwatt Zonnepanelen: Prijs + Review

Ben je op zoek naar zonnepanelen van goede kwaliteit, waar je jaren mee vooruit kunt en waarmee je hoge opbrengsten haalt? Dan zijn Solarwatt zonnepanelen interessant.

In deze gids lees je meer over het merk, de soorten zonnepanelen en de garantieregelingen die Solarwatt aanbiedt.

Vergelijk zonnepanelen specialisten
Ontvang gratis offertes van erkende vakmensen, binnen 2 minuten aangevraagd.
Gratis en vrijblijvend

Wat is het merk Solarwatt?

Solarwatt is een Duitse fabrikant van zonnepanelen.

 • Het bedrijf bestaat al sinds 1993 en de fabricage gebeurt vanuit meerdere fabrieken in Dresden (Duitsland).
 • Al in 1998 slaagde Solarwatt erin om het eerste glas-glas zonnepaneel op de markt te brengen. Inmiddels is Solarwatt Europees marktleider als het gaat om glas-glas zonnepanelen. Over glas-glas zonnepanelen lees je meer onder het kopje ‘Glas-glas zonnepanelen’.

Solarwatt merk

Solarwatt zonnepanelen vallen in Tier 1

Het Tiersysteem is een indeling in merken zonnepanelen. Deze rangschikking geeft aan wat de kwaliteit en de betrouwbaarheid van het betreffende merk is. Hierbij is Tier 1 de beste categorie, Tier 2 de midden categorie en Tier 3 de laagste categorie.

De zonnepanelen van Solarwatt vallen in Tier 1 en behoren dus tot de hoogste klasse.

Criteria waaraan een merk moet voldoen om ingedeeld te zijn in Tier 1 zijn:

 • De productie gebeurt volautomatisch, hiermee wordt de kans op fouten zo klein mogelijk.
 • Het bedrijf bestaat minimaal vijf jaar.
 • Er wordt fors geïnvesteerd in onderzoek en ontwikkeling.

Solarwatt voldoet door de Tier 1 classificering dus aan al deze criteria.

Interesse in hoogwaardige zonnepanelen van Solarwatt of een ander Tier 1 merk? Vraag hier gratis zonnepanelen offertes aan.

Welke zonnepanelen levert Solarwatt?

Bij Solarwatt kun je terecht voor een breed scala aan zonnepanelen:

Monokristallijn

Monokristallijne zonnepanelen zijn zwart van kleur en zijn door de opbrengst/prijsverhouding de standaard geworden. Doordat elke silicium zonnecel slechts één kristal bevat en de kristallen van de zonnecellen allemaal in dezelfde richting liggen, ontstaat er een mooi paneel dat effen van kleur is.

Bovendien zorgt dit er ook voor dat er meer opbrengst wordt gegenereerd dan bij polykristallijne panelen het geval is.

Solarwatt monokristallijn zonnepaneel

Full black panelen van Solarwatt

Full black of all-black zonnepanelen zijn echt volledig zwart van kleur. Vanaf een afstand zie je dus geen strepen of kleine ruitjes meer, maar een paneel dat helemaal zwart is.

Full-black zonnepaneel van Solarwatt

Glas-glas zonnepanelen

Solarwatt is gespecialiseerd in de fabricage van glas-glas zonnepanelen. Bij deze zonnepanelen zijn de zonnecellen ingesloten tussen twee lagen glas.

Bij standaard zonnepanelen is de voorzijde gemaakt van glas en de achterzijde van kunststof. Wanneer zonnepanelen aan beide zijden voorzien zijn van glas dan levert dit een hogere kwaliteit en een hogere opbrengst op. Door het speciale ontwerp leveren de glas-glas zonnepanelen van Solarwatt standaard 25% meer op dan een glas-folie zonnepaneel.

Bovendien hebben glas-glas zonnepanelen een langere levensduur, ze gaan wel meer dan 40 jaar mee.

Glas-glas zonnepanelen van Solarwatt

Polykristallijn

Polykristallijne zonnepanelen zijn te herkennen aan de blauwe kleur. Polykristallijne panelen worden tegenwoordig vrijwel niet meer gemaakt of verkocht en zijn vooral tweedehands verkrijgbaar. De monokristallijn is de standaard geworden.

Polykristallijn zonnepanelen van Solarwatt

Welke modellen levert Solarwatt?

Solarwatt heeft zowel glas/folie (standaard) als glas/glas zonnepanelen modellen.

 • Solarwatt Eco en Classic: Dit zijn de budgetlijnen van Solarwatt. Dit zijn monokristallijn zonnepanelen met een glas/folie opbouw.
 • Solarwatt Glas/glas: Dit zijn de glas/glas zonnepanelen met een hoog vermogen en lange garantietermijn.

Wat is de prijs voor Solarwatt zonnepanelen?

Hieronder zie je de gemiddelde prijzen voor Solarwatt zonnepanelen van 400 Wp. De btw is 6% btw voor woningen van 10 jaar of ouder, de 21% btw is voor 10 jaar of nieuwere woningen.

De prijzen zijn exclusief installatiekosten, centrale / micro omvormer(s) en montagemateriaal.

Solarwatt type Prijzen (6%btw) 21% btw
Solarwatt glas/folie €320 €365
Solarwatt glas/glas €415 €470

Garanties op Solarwatt zonnepanelen?

Schaf je zonnepanelen aan, kijk dan ook altijd goed hoe het zit met de garantie. Mocht je in de toekomst toch problemen krijgen met je panelen dan is het fijn dat er een goede en uitgebreide garantie beschikbaar is.

Bij zonnepanelen heb je te maken met verschillende garanties:

Productgarantie

Je hoopt het uiteraard niet, maar ook bij zonnepanelen kan er weleens een onderdeel defect raken. Gebeurt dit binnen de garantietermijn dan dient de fabrikant het zonnepaneel kosteloos te vervangen of te repareren.

 • Standaard wordt er op zonnepanelen 10 tot 12 jaar productgarantie gegeven.
 • Solarwatt biedt een zeer lange garantietermijn, 25 jaar voor standaard (glas-folie) zonnepanelen en 30 jaar voor glas-glas zonnepanelen.

Vermogensgarantie

Zonnepanelen gaan als gevolg van weersinvloeden en uv-licht geleidelijk achteruit in vermogen. Hoe snel dit proces gaat verschilt sterk per type en merk paneel.

Met de vermogensgarantie is geregeld dat zonnepanelen na een bepaalde periode nog steeds een minimaal vermogen moeten leveren. Zo kan er bijvoorbeeld afgesproken zijn dat je na 10 jaar nog steeds 90% van het oorspronkelijke rendement van je zonnepanelen haalt.

 • Solarwatt biedt een vermogensgarantie van maar liefst 25 jaar voor glas-folie (standaard) panelen en 30 jaar voor glas-glas panelen.

Allrisk verzekering

Solarwatt biedt bij de aanschaf van glas-glas zonnepanelen bovenop de 30 jaar garantie op product en vermogen, voor een periode van vijf jaar een gratis allriskverzekering met volledige dekking.

Is er sprake van een totaal verlies van je zonnestroomsysteem dan betaalt de verzekering zowel de kosten van een nieuw systeem als de bijkomende kosten, denk hierbij aan de verpakkings- en montagekosten.

Mocht er sprake zijn van deelschade, dan betaalt de verzekering de reparatiekosten. Bij gemiste opbrengsten of tegenvallende prestaties van de zonnepanelen zijn die kosten ook gedekt.

Interesse in zonnepanelen met een lange vermogensgarantie? Vraag advies aan zonnepanelen specialisten. Vraag hier gratis offertes aan om te vergelijken.

In wat voor vermogens komen Solarwatt zonnepanelen?

Bij de aanschaf van nieuwe zonnepanelen is het belangrijk om te kijken naar het vermogen dat ze leveren. Het vermogen van zonnepanelen wordt uitgedrukt in Wattpiek (Wp). Wattpiek geeft hierbij aan: hoeveel stroom kan het betreffende zonnepaneel opwekken.

Solarwatt heeft zonnepanelen met een vermogen van tussen de 300 Wp en 420 Wp.

Correctiefactor

Belangrijk om te weten is dat het aangeduide vermogen van een zonnepaneel het maximale vermogen of piekvermogen betreft dat het kan halen, uitgaande van de meest gunstige omstandigheden. In de praktijk zullen de omstandigheden vaak wat minder gunstig zijn, vandaar ook dat dit maximale vermogen vrijwel niet zal worden gehaald.

Om die reden wordt er op dit vermogen een correctiefactor van 0,85 losgelaten, zodat je een beter beeld hebt van het vermogen dat het zonnepaneel in werkelijkheid zal behalen.

Voorbeeld

We gaan uit van een zonnepaneel met een vermogen van 350 Wp.

 • 0,85 x 350 Wp = 297 Wp.

Bij een zonnepaneel met een vermogen van 350 Wp kun je uitgaan van een werkelijk vermogen dat zo’n 350 Wp zal bedragen.

A-merk alternatieven voor Solarwatt

Behalve Solarwatt zijn er nog meer A-merken in zonnepanelen waar je uit kunt kiezen. Elk merk heeft weer zijn eigen specifieke eigenschappen. Hieronder een kort overzicht van alternatieve merken:

 • DMEGC: DMEGC Solar Energy maakt sinds 2009 zonnepanelen van kwaliteit tegen een betaalbare prijs. Dit Chinese merk valt in de tier 1 categorie. DMEGC levert monokristallijn, full-black monokristallijn en glas-glas zonnepanelen.
 • REC zonnepanelen: REC Solar heeft zonnepanelen met een zeer goed rendement en dunne frame. Die hoge kwaliteit zie je ook terug in de vermogensgarantie die het bedrijf geeft van 92% na 25 jaar.
 • Hyundai: Hyundai is vooral bekend als automerk, maar produceert sinds 2005 ook zonnepanelen. De Hyundai zonnepanelen zijn verkrijgbaar in een standaard vermogens en hoger vermogens. Hyundai Solar heeft vertrouwen in hun eigen zonnepanelen en geeft daarom 25 jaar productgarantie. Dit is ongeveer de gemiddelde levensduur van zonnepanelen.
 • Jinko Solar: Jinko Solar is opgericht in 2006. Jinko Solar is één van de grootste zonnepanelenproducenten ter wereld. Jinko Solar staat bekend om de betaalbare zonnepanelen en goede vermogensgarantie van 25 jaar.
 • Canadian Solar: Canadian Solar is een Canadees zonnepanelen merk. Canadian Solar heeft een goede prijs/kwaliteitverhouding en levert monokristallijn met technologieën zoals shingled, halfcell/cut en PERC. De garanties zijn gemiddeld met 12 jaar productiegarantie en 25 jaar vermogensgarantie voor de zonnepanelen modellen van Canadian Solar voor de particuliere markt.
 • Trina Solar: Trina Solar is een Chinees zonnepanelen merk dat al sinds 1997 actief is. Het is een betaalbaar en betrouwbaar merk dat monokristallijn zonnepanelen levert. Naast de standaard zonnepanelen biedt Trina Solar ook full black en glas-glas zonnepanelen aan.
 • Qcells zonnepanelen: Qcells, officieel Hanwha Qcells zonnepanelen staan bekend om de kwaliteit en betaalbaarheid. Kenmerkend is ook de all-weather technologie die ervoor zorgt dat Qcells zonnepanelen ook op de minder zonnige dagen goed presteren.
 • AEG Solar: Dit Duitse merk, is vooral bekend van elektrische huishoudelijke apparatuur, maar produceert ook Tier 1 zonnepanelen. In eerste instantie richtte AEG zich op omvormers, maar tegenwoordig fabriceert AEG standaard monokristallijne zonnepanelen en monokristallijn glas-glas zonnepanelen. AEG heeft goede garantietermijnen: 20 jaar productgarantie voor standaard PV en 30 jaar voor glas-glas. Bij vermogensgaranties is dit 25 jaar voor standaard panelen en 30 jaar voor glas-glas PV.
 • SunPower: De zonnepanelen van SunPower kenmerken zich door het bijzonder hoge rendement van wel 22,8%. Wat verder opvalt is de zeer lange garantietermijn die ze bieden: namelijk 40 jaar productgarantie en 40 jaar vermogensgarantie op de Maxeon modellen. Voor de Performance modellen geldt 25 jaar product- en vermogensgarantie.
 • Suntech: Het Chinese Suntech produceert sinds 2001 zonnepanelen. Het merk is bovendien één van de grootste zonnepanelen producenten ter wereld. Suntech heeft enkele series: HiSpec, Ultra S, Ultra V. Dit zijn tegenwoordig allemaal monokristallijn zonnepanelen met een gemiddeld hoog vermogen.
 • Risen: Risen is een gevestigde naam. Het bedrijf bestaat al sinds 1986. Risen Energy produceert monokristallijn en full-black monokristallijn zonnepanelen met onder andere de halfcell/cut technologie.

Offertes aanvragen bij zonnepanelen specialisten

Ga je zonnepanelen aanschaffen maar heb je geen idee waarvoor je moet kiezen? Een zonnepanelen specialist helpt je met het maken keuze. Wil je niet meer kwijt zijn aan deze investering dan nodig?

Vraag hieronder gratis + vrijblijvend zonnepanelen offertes aan om te vergelijken.

Vergelijkbare berichten